2012-09-24 12:45:55
Φωτογραφία για Παναγιώτης Ρουμελιώτης: Από τo Δικαιώνομαι για το Μνημόνιο στην έκδοση αντιμνημονιακού βιβλίου
Συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα γέλιο ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και κάποτε κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Κοσκωτά Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται ότι είδε το φως το αληθινό ...τον τελευταίο καιρό κι αποφάσισε να αναιρέσει τον εαυτό του με τον εκδοτικό όμιλο Λιβάνη να σπεύδει να του προσφέρει βήμα.

Ο άνθρωπος που στήριξε, όσο λίγοι, την αναγκαιότητα του Προγράμματος Στήριξης ως μοναδική επιλογή για να μην καταρρεύσει η χώρα, ο άνθρωπος που εκθείασε όσο λίγοι τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου, αποφάσισε να γίνει αντιμνημονιακός!

Πριν από λίγες μέρες το ΔΝΤ κατέρριψε τους ισχυρισμούς του για την αναδιάρθρωση χρέους (εδώ). Τα μέσα ενημέρωσης το αποσιώπησαν τελείως. Τώρα με το βιβλίο προβλέπεται νέος ντόρος, συνεντεύξεις, το μεροκάματο να βγαίνει...

Αλήθεια, έχεις βάλει στο βιβλίο του και τα παρακάτω αποσπάσματα από συνεντεύξεις του;


-23 Ιουνίου 2010

Ρουμελιώτης: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το Πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ. Η εναλλακτική θα ήταν η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

http://www.reuters.com/article/2010/06/23/greece-imf-idUSLDE65M24T20100623

-18 Νοεμβρίου 2010, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Π. Ρουμελιώτης: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εφόσον ακολουθήσει πιστά το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Ακόμα και αν πολλοί παίζουν υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με στόχο το κέρδος, εάν η χώρα ακολουθήσει πιστά και με συνέπεια το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θα δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα ωθήσουν το συντομότερο δυνατό τη χώρα στις διεθνείς αγορές και τότε «δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας», δήλωσε κατηγορηματικά ο καθηγητής, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(...)Ωστόσο, με χειροπιαστά πια τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του μνημονίου, ο κ. Ρουμελιώτης τονίζει ότι το κλίμα διαρκώς μεταβάλλεται θετικά.«Δικαιώνομαι σιγά, σιγά», τόνισε, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της και πρέπει να αντιληφθεί ότι «είναι η τελευταία ευκαιρία να λυθούν τα προβλήματα και να βρει το ρόλο της στο διεθνές γίγνεσθαι, αλλιώς θα βουλιάξουμε κυριολεκτικά».

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=21&ct=3&artid=89600

-8 Δεκεμβρίου 2010, στον Flash

 «Η Ελλάδα προχωράει ικανοποιητικά, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, σερνόμασταν σε πολλούς τομείς για δεκαετίες, ο Πρωθυπουργός επέδειξε τεράστιο πολιτικό θάρρος που αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά δεν αρκεί ένας Πρωθυπουργός,  χρειάζεται κοινωνική συναίνεση»

-26 Δεκεμβρίου 2010, Καθημερινή

- Δημοσιογράφος: Την περασμένη άνοιξη ποια ήταν η εικόνα για την Ελλάδα στο ΔΝΤ;

- Ρουμελιώτης: Μας έβλεπαν με μεγάλη καχυποψία διότι αποκρύψαμε ή διαστρεβλώσαμε στατιστικά στοιχεία, και δεν υλοποιήσαμε τις υποχρεώσεις που είχαμε αναλάβει για εξυγίανση του δημοσίου τομέα και τη μείωση των ελλειμμάτων.

- Δημοσιογράφος: Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει λάθος το Μνημόνιο.

- Ρουμελιώτης: Εκεί που είχε φθάσει η Ελλάδα δεν είχε την πολυτέλεια άλλης εναλλακτικής λύσης διότι αυτή θα οδηγούσε σε πτώχευση. Δεν θα μπορούσε να καλύψει μισθούς, συντάξεις και δαπάνες νοσοκομείων. Η αναστάτωση στους καταθέτες θα οδηγούσε σε σοβαρότατη εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό και η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να δεσμεύσει τις καταθέσεις, ενώ θα ασκούντο αφόρητες πιέσεις από τους εταίρους για να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_26/12/2010_426790

-19 Ιουνίου 2011, Καθημερινή:

– Πώς βλέπουν (στο ΔΝΤ) την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών;

– Ρουμελιώτης: Γνώριζαν καλά τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν γι’ αυτούς αξιόπιστος συνομιλητής. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχει και ο αντικαταστάτης του ανάλογη σχέση εμπιστοσύνης με την τρόικα.

– Τι διακυβεύεται με την πέμπτη δόση;

– Ρουμελιώτης: Η χρεοκοπία. Εάν δεν πάρει η Ελλάδα την πέμπτη δόση, δεν θα μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του κράτους. Το κράτος δεν θα μπορεί να καταβάλει μέρος μισθών και συντάξεων. Σε αυτήν την περίπτωση, η χώρα μπορεί να κάνει δύο πράγματα: είτε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ είτε από μόνη της να ζητήσει την έξοδό της από τη Ζώνη του Ευρώ.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_19/06/2011_446368
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ