2012-09-28 10:06:03
Φωτογραφία για Εκστρατεία Καθαριότητας - Let's Do It Cyprus
Οι περισσότεροι από εμάς όταν πάμε μια εκδρομή αποφεύγουμε τα σημεία όπου υπάρχουν σκουπίδια. Με το να απομακρύνουμε το βλέμμα μας από τα σκουπίδια στις παραλίες, στη θάλασσα ή σε ένα εκδρομικό χώρο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν! Οι σωροί με τα σκουπίδια παραμένουν και μολύνουν τις φυσικές περιοχές του νησιού μας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Γ’ αυτό και η Κύπρος συμμετέχει για πρώτη φορά στην εκστρατεία Let’s Do It World, με αφορμή την Παγκύπρια Ημέρα Καθαρισμού, στις 29 Σεπτεμβρίου, με στόχο να καθαρίσει τα σκουπίδια από τις φυσικές περιοχές του νησιού σε μια και μόνο μέρα. Μην χάσετε την ευκαιρία να αλλάξει τη χώρα σας!

Η εκστρατεία ευελπιστεί να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5000 εθελοντές για να συμμετάσχουν στην πραγμάτωση της Παγκύπριας Ημέρας Καθαρισμού, στις 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καθαρίσουμε σημαντικά οικοσυστήματα όπως παραλίες, δασικές περιοχές, ορεινές περιοχές, ποτάμια, λίμνες και οποιεσδήποτε άλλες ρυπασμένες φυσικές περιοχές στην Κύπρο καθώς και να αφαιρέσουμε όσο το δυνατό περισσότερα παράνομα απορρίμματα από το περιβάλλον.


Βοηθήστε να καθαρίσουμε τη χώρα από πλαστικά, χάρτινες σακούλες και άλλα οικιακά απορρίμματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε το φυσικό μας περιβάλλον όπως έχει, και έτσι ΠΡΕΠΕΙ να το καθαρίσουμε! Μπορούμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την Κύπρο σε μία ημέρα!

Μετά τον καθαρισμό θα είμαστε υπερήφανοι ότι έχουμε μια καθαρή χώρα, ότι γράψαμε ιστορία, και ότι σταθήκαμε μαζί τουλάχιστον για μία ημέρα! Τα παιδιά σας θα σας ρωτήσουν εάν ήταν ήσασταν ένας από τους εθελοντές της καμπάνιας, και εσείς θα μπορείτε να απαντήσετε ότι ήσασταν ένας από αυτούς που άλλαξαν την εμφάνιση της Κύπρου σε μία μέρα, και όχι ότι μείνατε σπίτι επειδή έδειχνε κάτι ενδιαφέρον η τηλεόραση.

Μην χάσετε την ευκαιρία να αλλάξετε τη χώρα σας! Άλλες 94 χώρες στον κόσμο το κάνουν, τι σας εμποδίζει;

Το Let’s Do It World, είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε στην Εσθονία το 2008, και πρόβαλε την έννοια της καθαριότητας σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια μέρα. Μετά την Εσθονία άλλες χώρες έχουν υιοθετήσει την ιδέα και η δράση μετατράπηκε σε ένα πραγματικό παγκόσμιο κοινωνικό κίνημα. Η καμπάνια έχει ήδη οργανωθεί σε 94 χώρες με 22.128 χαρτογραφημένα σημεία σκουπίδια ανά το παγκόσμιο και το 2012 μια σειρά από καθαρισμούς θα συνεχιστεί σε όλο τον κόσμο, από τις 24 Μαρτίου μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια εθελοντές από πάνω 100 χώρες που θα καθαρίσουμε τις χώρες τους. Μέχρι σήμερα, πάνω από τρία εκατομμύρια εθελοντές συμμετείχαν στο Let’s Do It World!

offsite.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ ΜΕ... ΔΙΠΛΩΜΑ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ ΜΕ... ΔΙΠΛΩΜΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ