2012-10-01 07:20:56
Φωτογραφία για Μ.Κλίντον:Οι Έλληνες δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς!
Την υποστήριξη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ , Μπιλ Κλίντον, ο οποίος παραβρέθηκε στην ετήσια Concordia Summit. O πρώην πρόεδρος σημειώνει ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα και ότι οι Έλληνες εργάζονται 25% περισσότερες ώρες από ό, τι οι Γερμανοί».

Δεδομένου του ότι η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να εκδώσει ευρω-ομόλογα για να βοηθήσει την Ελλάδα ο κ.Κλίντον προτείνει ένα πρόγραμμα μη μη εμπορεύσιμων ομολόγων για την Ελλάδα, παρόμοιο με εκείνο που είχαν υιοθετήσει ΗΠΑ και Ισραήλ στο παρελθόν.

Απευθυνόμενος στο κοινό που αποτελείτο από παγκόσμιους ηγέτες και στελέχη επιχειρήσεων, ο Μπιλ Κλίντον που ήταν ο εναρκτήριος ομιλητής της δεύτερης ετήσιας Concordia Summit, μίλησε για τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα και για το πώς η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον. Τον πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε στο κοινό μετά από μια θερμή ομιλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group, Γεώργιος Λογοθέτης.


Η ετήσια Concordia Summit προσέλκυσε ένα ευρύ και έμπειρο κοινό από πρώην και νυν εταιρικά και κυβερνητικά στελέχη και ηγέτες και επικεντρώθηκε στο πώς η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσουν οι προκλήσεις που σχετίζονται με την παγκόσμια ασφάλεια, την οικονομία, την εκπαίδευση, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την υγεία σε διεθνές επίπεδο.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν κυβερνήσεις και συστήματα τα οποία δεν είναι αντάξια τους. Η βασική υπόθεση για την αισιοδοξία, είναι ότι η νοημοσύνη και η προθυμία για την σκληρή δουλειά και προσπάθεια είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη σε όλο τον κόσμο. Η τεχνολογία την βοηθάει να εκδημοκρατιστεί και μας ενισχύει ώστε να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν. Όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι όλα εφικτά σε προσιτή τιμή ακόμα και με κέρδος, αν θα μπορούσαμε να οργανωθούμε», δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον. Aναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα, o Μπιλ Κλίντον συμπλήρωσε «Είχε για πολλά χρόνια ένα κοινωνικό σύστημα οργάνωσης που παρείχε πολλά οφέλη στην κυβέρνηση, καθώς και βαριές συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις με ένα φορολογικό σύστημα που δεν εισέπραττε τους φόρους στις περιπτώσεις που επέβαλλε ο νόμος και έτσι οι υπεύθυνοι κωλυσιεργούσαν».

Ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, δεν ξέχασε να επαινέσει τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που έχει κάνει για να αποφύγει την πτώχευση και την έξοδο από το ευρώ. «Η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση. Το πρόβλημα είναι ότι το ελληνικό σύστημα έγινε τόσο δυσλειτουργικό που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η εκκαθάριση του πολύ νωρίτερα, το 2009. Για αυτούς που πιστεύουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα, πρέπει να γνωρίσουν ότι το θέμα αυτό είχε ξεκινήσει να επεξεργάζεται ήδη από το 2009. Και μπορείτε να πουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό, αλλά όπως ξέρετε κάθε βήμα ήταν ένα δυνατό ταρακούνημα  για το συλλογικό σύστημα».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά από την άλλη πλευρά πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βρει τις χαμένες του ελπίδες.

Ο κ. Κλίντον ανέφερε επίσης ότι τα ομόλογα μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάτι που είχε προτείνει στα μέλη της ελληνικής διασποράς στο συνέδριο Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Initiative) στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι. «Δεδομένου ότι [οι Γερμανοί] δεν μπορούν να το κάνουν, γι’ αυτό η γνώμη μου είναι να  οργανωθεί η ελληνική διασπορά και να δημιουργήσει ελληνικά ομόλογα, όχι μη εμπορεύσιμα ομόλογα, περισσότερο σαν αποταμιευτικά ομόλογα των ΗΠΑ. Με πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες μόνο στις ΗΠΑ, νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα ελληνικό πρόγραμμα ομολόγων. Ένα καλύτερο μοντέλο είναι εκείνο του Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν ήταν μια πλούσια χώρα, αλλά η ανάπτυξη των ομολόγων εκεί έπαιξε τεράστιο ρόλο στην έναρξη ορισμένων σημαντικών προγραμμάτων». 

(ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΠΌ ΤΟ http://usa.greekreporter.gr)  

http://www.onalert.gr/stories/klinton-ellada 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ