2012-10-01 21:08:13
Φωτογραφία για ΓΚΑΛΕΤΙ : ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΝΙΚΗΤΗΣ...
Θα βάλει τα δυνατά του για να γυρίσει ξανά στα γήπεδα. Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί να κάνει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να του γίνει μεταμόσχευση νεφρού, από μόσχευμα που θα δωρίσει ο 72χρονος πατέρας του Ρούμπεν Οράσιο! Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, όπως τόνισε, είναι έτοιμος και δυνατός για να δώσει τη πιο δύσκολη μάχη της ζωής του και εφόσον κυλήσουν όλα καλά και ομαλά, ο 32άχρονος παίκτης θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε περίπου τρεις μήνες.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι απασχολεί βέβαια και τον Τύπο στη χώρα του και έδωσε μάλιστα και συνέντευξη στην «Clarin» (η φωτογραφία από το συγκεκριμένο θέμα), με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως είναι νευρικός λίγες ώρες πριν από την επέμβαση, αλλά και ενθουσιασμένος από την προοπτική πως είναι πολλές οι πιθανότητες να παίξει ξανά μπάλα… Στην Αργεντινή γράφτηκε άλλωστε για ενδιαφέρον της Εστουντιάντες, αλλά αυτό βέβαια που προέχει στην παρούσα φάση είναι η υγεία του Λουτσιάνο Γκαλέτι Ας δούμε τι είπε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι για την περιπέτεια της υγείας του στη συγκεκριμένη εφημερίδα της Αργεντινής…


«Ήταν μια συγκινητική στιγμή, όταν έμαθα πως δωρητής θα είναι ο πατέρας μου. Υπήρξαν από τους γιατρούς πολλές μελέτες, είχε προσφερθεί και η μητέρα μου να με στηρίξει, αλλά οι γιατροί κοιτούσαν πρωτίστως να βρουν μόσχευμα από κάποιον αθλητή. Για τον πατέρα μου εκπληρώνεται ένα όνειρό του, να βοηθήσει τον γιο του να έχει μια φυσιολογική ζωή», ανέφερε αρχικά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού…

-Πως είναι οι μέρες του λίγο πριν από τη συγκεκριμένη επέμβαση; «Αν και είναι ήσυχος, δεν μπορώ να σου κρύψω πως έχω άγχος. Σίγουρα όσο πλησιάζουν οι ώρες για την επέμβαση είναι λίγο νευρικός, αλλά θέλω να πάνε όλα καλά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να παίξω ξανά μπάλα και θα βάλω τα δυνατά μου να γίνει αυτό»…

-Ήταν δύσκολο να πάρεις την απόφαση να εγκαταλείψεις το ποδόσφαιρο; «Στην πραγματικότητα ήταν κάτι πολύ περίεργο για μένα. Έπαιζα συνέχεια, ήμουν σε καλή κατάσταση, και μια μέρα μετά τον τελευταίο μου αγώνα στην Ελλάδα, μου είπαν για το πρόβλημα. Η θεραπεία ξεκίνησε για μένα μέσα σε ένταση και μου είπαν πως ήταν επικίνδυνο να συνεχίσω να παίζω. Έτσι, αποφάσισα να δώσω προτεραιότητα στην οικογένειά μου. Με έπιασε κατάθλιψη επειδή νόμιζα ότι δεν πρόκειται να παίξω ξανά, αλλά τώρα υπάρχει αυτή η ευκαιρία να γίνω καλά και να παίξω…».

-Αυτή η περιπέτειά του άλλαξε κάτι στην καθημερινή σου ζωή; «Όχι… Στην πραγματικότητα δεν με επηρέασε σε κάτι άλλο. Ήταν όμως λίγο περίεργο αυτό που ζούσα. Σκέφτηκα αν είχαν κάποια συμπτώματα από την εποχή που ήμουν μικρός. Όταν έμαθα για το πρόβλημα, μου είπαν πως θα μπορούσα αρχικά να το καταπολεμήσω με αγωγή και χάπια, αλλά πάντα με το… φόβο στο μέλλον να εκδηλωθεί πάλι το πρόβλημα. Όπου και αν έπαιξα δεν είχα κάποιο πρόβλημα… Από τις αλλαγές που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι σταμάτησα να τρώω αλάτι και ξεκίνησα να παίρνω χάπια για την πίεση του αίματος».

-Ποια σε στήριξαν; «Κυρίως η οικογένειά μου. Με βοήθησε πραγματικά η γυναίκα μου, ήταν πάντα κοντά μου. Πάντα μου έδιναν και μου δίνουν δύναμη οι τρις κόρες μου, η Μαρτίνα (11 ετών), η Πωλίνα (8 ετών) και η Ιουλιέτα (2 ετών). Φυσικά, κοντά μου είναι οι γονείς μου, ο αδερφός μου και οι φίλοι μου. Όλη η οικογένειά μου σοκαρίστηκε, όταν έμαθαν για το πρόβλημά μου, αλλά είπαμε πως θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί».

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι υπογράμμισε ακόμα ότι μέσω του προβλήματός του είχε την ευκαιρία να ζήσει οικογενειακές στιγμές, εικόνες που του είχαν λείψει όταν έπαιζε μπάλα στην Ευρώπη. Όπως να σηκωθεί νωρίς, να πάει τις κόρες του στο σχολείο, να πάει στο γυμναστήριο, να γευματίσει με τη γυναίκα του να πάει βόλτα με τα παιδιά του και φίλους του…. «Πέρασαν πολλά χρόνια στην Ευρώπη και όπως και να το κάνεις μου έλειπε η πατρίδα. Πάντα ήθελα να δω την οικογένειά μου και να είμαι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Έτσι, αποφάσισα να δώσω τη μάχη, γυρνώντας πίσω στην πόλη μου και στην πατρίδα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά!

Στο πλευρό του στέκονται πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο φίλος του Αντώνης Νικοπολίδης, έστειλε μέσω «Twitter» τις ευχές του, ενώ ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από την πλευρά του έγραψε στα αγγλικά: «Good luck».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ