2012-10-01 21:30:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Στην Αστυνομία αναμένουν νέο υπαρχηγό για να αρχίσουν οι προαγωγές
Παρενέργειες ενδέχεται να έχει η μη συμπλήρωση της θέσης του υπαρχηγού Αστυνομίας, που παραμένει κενή εδώ και τρεις σχεδόν μήνες. Μέχρι στιγμής είναι άγνωσται αι βουλαί του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, που ούτε στους στενούς του συνεργάτες δεν έχει εκμυστηρευτεί τις προθέσεις του.

Το γεγονός, πάντως, ότι δεν πληρώνεται η θέση, ενδέχεται να έχει και επιπτώσεις, αφού πιθανότατα να μην γίνουν φέτος προαγωγές στις κατώτερες βαθμίδες της Αστυνομίας, μιας και ο υπαρχηγός του Σώματος προεδρεύει του Συμβουλίου Κρίσεων. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οκτώ κενές θέσεις ανώτερου υπαστυνόμου, 10 θέσεις υπαστυνόμου και 37 λοχιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχει πληρώσει μέχρι σήμερα τη θέση σχετίζονται με την κατάσταση στην οικονομία, αλλά και την απασχόλησή του με σωρεία άλλων σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τον τόπο.

Όπως λέχθηκε στον «Φ», σε περίοδο οικονομικής κρίσης δεν είναι στις προτεραιότητες να γίνουν προαγωγές που θα επιφέρουν και αύξηση των δημοσίων οικονομικών, ενώ για τη θέση του υπαρχηγού γίνεται λόγος για πλήρωσή της μόλις ο Πρόεδρος βρει χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα.


Στην κούρσα της διαδοχής του δεύτερου τη τάξη στην Αστυνομία, οι μνηστήρες έχουν αυξηθεί, αφού πέραν των τεσσάρων Βοηθών Αρχηγών, διεκδικούν με αξιώσεις τη θέση και αρκετοί ανώτεροι αστυνόμοι.

Πιθανή αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στο 65ο έτος επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και την επιλογή του προσώπου που κατ’ ομολογία δεν πρέπει να αναλάβει για να φύγει σε λίγους μήνες, αλλά ούτε και να μείνει για πάρα πολλά χρόνια.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΗΣ Α1!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΗΣ Α1!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ