2012-10-02 13:14:49
Φωτογραφία για ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ''ΜΑΪΜΟΥ'' ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ (VIDEO)
Στο υπουργείο Εργασίας έφθασαν πριν από λίγη ώρα οι επικεφαλής της τρόικας, όπου σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στη συνάντηση θα παρουσιασθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση της παράνομης καταβολής συντάξεων και επιδομάτων σε "μαϊμού" δικαιούχους, το θέμα αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Θα συζητούν τα εργασιακά θέματα, όπως τα ωράρια εργασίας, κόστος αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, ενώ θα εξετασθούν και περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ, η αύξηση στα 20 έτη του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης και η αύξηση των ορίων ηλικίας.

Στο μεταξύ στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, βρίσκονται συγκεντρωμένοι 50 περίπου διαδηλωτές ΑμεΑ, μέλη του ΠΑΜΕ, που αποδοκίμασαν τους επικεφαλής των δανειστών, με συνθήματα κατά του κεφαλαίου, του καπιταλισμού, της τρόικας, της κυβέρνησης και την Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, γύρω στις 10.30, έφθασε στο υπουργείο Εργασίας ο πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σμιθ, ο οποίος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Αυτή την ώρα, ωστόσο, κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν οι ομοσπονδίες του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνιακοί, υπάλληλοι Γενικού Λογιστηρίου) που διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες νέες μισθολογικές περικοπές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ