2012-10-02 15:57:03
Φωτογραφία για Δήλωση Νικήτα Κακλαμάνη για την προγραμματική σύμβαση υπουργείου υγείας & δήμου Αθηναίων
από το Γραφείο Τύπου

«Τίποτα δεν έχει γίνει για την υγειονομική «βόμβα» στην πρωτεύουσα» Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε ερώτηση του βουλευτή Α΄ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας Υπουργείου και Δήμου Αθηναίων, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε:

«Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά δέκα ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα (15/12/11), που διθυραμβικά το Υπουργείο Υγείας και ο Δήμος Αθηναίων είχαν προχωρήσει στη «σύναψη Πρωτοκόλλου Συνεργασίας», με στόχο την υλοποίηση «Κοινού Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης του Υ.Υ.Κ.Α. και του Δ.Α. στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας».

Τι έχει γίνει, λοιπόν, μετά από δέκα μήνες από τον Γιώργο Καμίνη, ώστε να αντιμετωπιστεί οργανωμένα η υγειονομική «βόμβα» που έχει «πέσει» στην πρωτεύουσα και τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα για τους Αθηναίους και τις Αθηναίες; Τίποτα!

Αυτό προκύπτει από την απάντηση, που δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε σχετική ερώτησή μου και στην οποία τονίζεται, ότι:


1) Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας δεν έχει παραλάβει ως τώρα το Επιχειρησιακό Σχέδιο. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού δεν έχει συνταχθεί καν, με αποτέλεσμα να μην έχει συνεδριάσει η επιτροπή, προκειμένου να παρακολουθήσει και να αξιολογήσει την πορεία υλοποίησης.

2) Λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων υπηρεσιών από το Υπουργείο Υγείας σε άλλα συναρμόδια υπουργεία, κρίνεται απαραίτητη ακόμη και η αναμόρφωση του Πρωτοκόλλου! Δηλαδή, «ράβε-ξήλωνε».

3) Το αποκορύφωμα δε; Κατά πάσα πιθανότητα το «περίφημο» Πρωτόκολλο θα μείνει κυριολεκτικά στα λόγια, αφού οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, θα πρέπει να βρουν και άξονα χρηματοδότησης των δράσεων του Πρωτοκόλλου!

Συμπέρασμα: Αν ο κ. Καμίνης θεωρεί, ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα, μπορούν να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας, όπως το υγειονομικό, «κοιμάται ύπνο βαθύ». Δυστυχώς, η δημόσια υγεία στην Αθήνα θα τεθεί σε κίνδυνο, αν παραμείνει σε επίπεδο …πρωτοκόλλου. Ελπίζω η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που «κληρονόμησε» το πρόβλημα, να δράσει προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίλυσή του»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ