2012-10-02 23:18:41
Φωτογραφία για Τι κρύβει το μυστήριο με το CD της λίστας Λαγκάρντ. ...???
Τι έχει συμβεί με το περίφημο CD της "λίστας Λαγκάρντ"; 

Το υλικό είχε αξιολογήσει ο Ι. Διώτης που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ και το είχε παραλάβει από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Κατ' αρχάς, το ζήτημα της νομιμότητας αφορούσε την επεξεργασία της υποτιθέμενης λίστας και τη συγκρότηση αρχείου με βάση τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Όπως είναι προφανές ακόμη και ανώνυμες ή έμμεσες πληροφορίες αξιοποιούνται από τις διωκτικές αρχές για την αποστολή τους, με σεβασμό πάντοτε στις εγγυήσεις του κράτους δικαίου.

Ο τότε ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ έδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν έγινε υπουργός Οικονομικών, ατύπως ηλεκτρονικό υλικό που έκρινε ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο νόμιμης επεξεργασίας και αυτός, με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά του υλικού αυτού, συμφώνησε αμέσως με τη νομική και υπηρεσιακή εκτίμηση του κ. Διώτη, καθώς αυτός ήταν αρμόδιος για την αξιολόγηση και διαχείριση του υλικού.


Το φλασάκι αυτό υπήρχε στο γραφείο Βενιζέλου χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος είχε την εύλογη εντύπωση ότι το υλικό αυτό παραμένει ως ανεπεξέργαστο υλικό στο ΣΔΟΕ.Μόλις διαπίστωσε από τα σημερινά δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει το υλικό αυτό (όχι για παράνομη επεξεργασία, αλλά ως υλικό που ακόμη και χωρίς να γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας πρέπει να υπάρχει στη διάθεση της πολιτείας για να μη μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποκρύφτηκε ή καταστράφηκε), έστειλε στον πρωθυπουργό ό,τι του έδωσε ο κ. Διώτης και όπως ακριβώς του το έδωσε. Θα ήταν αδιανόητο να δοθεί η εντύπωση ότι «χάθηκε» υλικό που πέρασε από χέρια δημοσίων λειτουργών και πολιτικών προσώπων.

Όπως εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ, τόσο το ΣΔΟΕ όσο και κάθε άλλη διοικητική ή δικαστική αρχή πρέπει να χειριστεί το υλικό αυτό, όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης τονίζεται ότι δεν ήταν παράνομο το υλικό που παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, εφόσον -σύμφωνα με την περιγραφή του- του δόθηκε διπλωματικά από ξένη κυβέρνηση. Παράνομη θα ήταν, όπως έκρινε ο κ. Διώτης, η επεξεργασία και χρήση του ως αρχείου με προσωπικά δεδομένα.

Το υλικό το έδωσε ατύπως ο κ. Διώτης στον Ευ. Βενιζέλο για να τεκμηριώσει την νομική και υπηρεσιακή του εκτίμηση ότι δεν μπορεί να το επεξεργαστεί και να το χρησιμοποιήσει ως αρχείο. Είναι φυσικά άλλο αυτό και άλλο η αξιοποίηση πληροφοριών που έχει με οποιονδήποτε τρόπο μια διωκτική αρχή.

Πηγή / http://press-gr.blogspot.gr/2012/10/cd.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ