2012-10-02 23:20:33
Φωτογραφία για Την λίστα της Λαγκάρντ παράνομα κατακρατούσε ο Βενιζέλος στο συρτάρι του και δεν την έδωσε στο διάδοχό του υπουργό Οικονομικών...!!!
Έξαλλη η Λαγκάρντ για τους χειρισμούς του εγχώριου πολιτικού συστήματος σχετικά με την περίφημη λίστα των 2.000 Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας,  

ετοιμάζεται να ζητήσει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου του ΔΝΤ με εισήγηση να εγκαταλείψει το Ταμείο την Ελλάδα.

Στο μεταξύ ο Βενιζέλος απέστειλε τη λίστα στο Μαξίμου κι αυτό με τη σειρά του στον ΣΔΟΕ. Το μπάχαλο συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ολόκληρη η λίστα θα δημοσιευθεί σε εβδομαδιαία εφημερίδα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη στα χέρια του εκδότη!

Ιδού το ρεπορτάζ που ανέβασε λίγο πριν η ιστοσελίδα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ">

Στο ΣΔΟΕ, απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου την διαβόητη, πλέον, λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού ένας φάκελος με USB που περιέχει τη λίστα Λαγκάρντ και είχε για αποστολέα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.


Το θρίλερ της «λίστας Λαγκάρντ» που περιέχει τα ονόματα 1991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών της Ελβετίας και παραδόθηκε πριν από δύο χρόνια από την κυρία Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συνεχίστηκε αμείωτο και την Τρίτη, την ίδια στιγμή που για την ίδια υπόθεση καταθέτει ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα κ. Διώτης, - πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και παραλήπτης της λίστας σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον Βήμα Fm, αμφισβήτησε τη δυνατότητα νόμιμης αξιοποίησης των εν λόγω στοιχείων λέγοντας ότι δεν του δόθηκε ποτέ λίστα σε μορφή που θα μπορούσε «νομίμως να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας από το ΣΔΟΕ».

«Δεν υπάρχει λίστα, η οποία να μπορεί να καταστεί νομίμως αντικείμενο επεξεργασίας μιας υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί εντός των νόμων και του Συντάγματος. Κάθε διωκτική υπηρεσία, τις πληροφορίες που λαμβάνει, τις αξιοποιεί καθ' ον τρόπο μπορεί» σημείωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Θεόδωρος Δραβίλλας με αφορμή δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος έχει στην κατοχή του τη λίστα με τους 1991 καταθέτες εξέδωσε γραπτή δήλωση μέσω της οποίας σημειώνει: «Ουδέποτε μου έχει επιδειχθεί ή παραδοθεί σε έντυπη, ηλεκτρονική ή άλλη μορφή, λίστα ονομάτων Ελλήνων ή αλλοδαπών καταθετών, με καταθέσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ουδέποτε και από κανέναν».

Στο ζήτημα παρενέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που σε δήλωσή του σημειώνει:

«Η δημόσια συζήτηση για την «περιβόητη» λίστα Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που σύμφωνα με δήλωσή του παρέλαβε στα τέλη 2010 ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και παρέδωσε στις αρχές Ιουνίου 2011 στον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα και να ακυρώσει την προσπάθειά μας για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων».

Και προσθέτει:

Θεωρώ συνεπώς αναγκαίο, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, να τονίσω τα εξής:

Ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών στις 17 Ιουνίου 2011. Τον Αύγουστο του 2011 ο κ. Διώτης, με αφορμή και πάλι δημοσιεύματα για την ύπαρξη «λίστας» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία, με ενημέρωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε παραδώσει ατύπως κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία που δεν συνιστούσαν όμως σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτή και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί.

Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοβαρό ποινικό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός, δεν μπορούσε να συμπράξει.

Με βάση τη γενική εικόνα των ηλεκτρονικών στοιχείων που μου έδωσε ατύπως ο κ. Διώτης, συμφώνησα αμέσως με τη νομική και υπηρεσιακή του εκτίμηση, όπως επέβαλε η θέση μου.

Άλλωστε, το όργανο που έχει στη διάθεσή του ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών για τη διενέργεια ελέγχων και την επεξεργασία στοιχείων –αλλά βεβαίως και για την αξιοποίηση κάθε είδους πληροφοριών- είναι το ΣΔΟΕ, ο επικεφαλής του οποίου είχε στη διάθεσή του και αξιολόγησε το παραπάνω υλικό. Όποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα ατύπως από τον κ. Διώτη και όπως ακριβώς μου δόθηκε βρίσκεται ήδη στα χέρια της Κυβέρνησης που γνωρίζει το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί.

Βασική προτεραιότητά μας την περίοδο εκείνη ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία κατά το πρότυπο παρόμοιων συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο.

Η συμφωνία αυτή ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα έχει πραγματικό και όχι επικοινωνιακό αντίκρισμα για τα δημόσια έσοδα, δηλαδή για τον ελληνικό λαό» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Ζητούν κλήση Παπακωνσταντίνου

Την άμεση κλήση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την ελληνική Δικαιοσύνη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή την αποκαλούμενη «λίστα φοροφυγάδων», ενώ τον κατηγορούν για «κουκούλωμα» της υπόθεσης. Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης επιτίθεται, με βαρείς χαρακτηρισμούς, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον οποίο χαρακτηρίζει «κήνσορα, αποτυχημένο διαπραγματευτή, αναξιόπιστο και ψευδόμενο», υποστηρίζοντας πως «οι πολίτες αρκετά ανέχτηκαν τον κ. Παπακωνσταντίνου».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης ζητά την άμεση κλήση του κ. Παπακωνσταντίνου από τη δικαιοσύνη «προκειμένου να εξηγήσει τα πραγματικά κίνητρα μιας ενέργειας, όχι μόνο παράνομης αλλά και βαθύτατα αντικοινωνικής, καθώς επέλεξε, την εποχή που κουνούσε το δάχτυλο και ζητούσε από τον απλό Έλληνα να πληρώσει τους φόρους του, να κουκουλώνει και, συνεπώς, να δίνει την προστασία του σε προνομιούχους Έλληνες».

Πηγή / http://www.kourdistoportocali.com/articles/14689.htm
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ