2012-10-02 23:29:05
Φωτογραφία για ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ *ΒΙΝΤΕΟ*
«Πάνω από όλα θέλουμε να διατηρήσουμε τα πρωτεία στην Ελλάδα», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Το να μην κατακτήσεις την Ευρωλίγκα δεν είναι τόσο τραγικό, αλλά αν κατακτήσεις το νταμπλ όλοι θα θεωρήσουν τη σεζόν επιτυχημένη», εξήγησε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην σημερινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών της Α1 εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχει αμυντικό πρόβλημα, όπως φάνηκε σε ορισμένους αγώνες προετοιμασίας: «Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και ελλείψει επίσημων αγώνων, κάνει κριτική κι αυτό είναι καλό. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που επηρεάζει την καθημερινότητα πάρα πολύ κόσμου και όλοι ασχολούνται με αυτόν. Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν πιστεύει πως χωρίς καλή άμυνα μπορεί κάποια ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της. Πολλοί μίλησαν για κακή άμυνα, βγάζοντας συμπεράσματα από τα παιχνίδια με τη Μακάμπι και την Λοκομοτίβ κι άλλοι επισήμαναν την καλή μας άμυνα στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ και τη Ζαλγκίρις, όπου πράγματι παίξαμε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα.


«Δεν κάναμε σκάουτινγκ»

Εμείς επιλέξαμε να παίξουμε στην προετοιμασία φιλικά με ομάδες πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, πρωταθλήτριες στις χώρες τους, που διαθέτουν πολύ ταλέντο. Σε αυτό το επίπεδο, το μπάσκετ πλέον παίζεται σε γρήγορο ρυθμό. Αυτό σημαίνει στο παιχνίδι μεγάλο αριθμό επιθέσεων και υψηλό σκορ. Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με πλούσιο ταλέντο επιθετικά, πλην του Ντόρσεϊ που επιλέχτηκε γιατί είναι πολύ καλός αμυντικός, και ο προπονητής πρέπει να τους κάνει να παίξουν άμυνα. Συν τοις άλλοις, σε κανένα από τα φιλικά που δώσαμε δεν κάναμε scouting για τον αντίπαλο, καθώς θέλαμε να δούμε τις αντιδράσεις των παικτών μας σε όσα κάνουμε στις προπονήσεις.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα αμυντικό πρόβλημα φέτος και αυτό θα αποδειχτεί σύντομα. Στόχος μας είναι να είμαστε τόσο δυνατοί αμυντικά όσο ήταν πέρσι η ομάδα».

«Επιθετικά πάμε πολύ καλά, αφού οι παίκτες έχουν καλή ψυχολογία από την περσινή σεζόν, είναι μαζί τον τελευταίο χρόνο και επειδή δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι», συνέχισε ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης και σε ερώτηση πως θα αντισταθμίσει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας στο ελληνικό πρωτάθλημα απάντησε ότι: 

«Με το πολύ υψηλό επίπεδο της προπόνησης. Δεν πρέπει όμως ποτέ να υποτιμάμε τον αντίπαλο. Φέτος έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του θα έχουμε προβλήματα. Όχι μόνο γιατί θα παίξουμε με την Κάχα Λαμποράλ χωρίς επίσημο παιχνίδι, πλην του Κυπέλλου με την Κηφισιά, αλλά γιατί αν δείτε το πρόγραμμα, παίζουμε συνεχώς χωρίς διακοπή (πλην αυτής για το All-Star Game) μέχρι τον Ιούνιο».
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ