2012-10-04 00:00:09
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΛΛΑ... ΑΡΣΕΝΑΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-1 *VIDEOS*
Για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών, έδειξε πως μπορεί το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και ότι οι παίκτες του έχουν την θέληση να το κάνουν.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν καλό παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ, την... "κοίταξαν στα μάτια", όμως ηττήθηκαν 3-1, στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ζερβίνιο (42’) άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μήτρογλου με κεφαλιά-οβίδα (45’+1’) έκανε το 1-1. Ο Ποντόλσκι στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μπροστά τους "κανονιέρηδες" στο 56’ και ο Ράμσεϊ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να φύγουν με κάτι καλύτερο από το Λονδίνο και το άξιζαν για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Πολύ καλός ο Κοντρέρας, «αποκάλυψη» ο Σιόβας σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Με εκπλήξεις τους Γκρέκο και Ντιακιτέ στην αρχική ενδεκάδα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ντιακιτέ ήταν δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Κοντρέρας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Οι Σιόβας, Μανιάτης και Μασάντο ξεκίνησαν στον άξονα και οι Γκρέκο και Φουστέρ πλαισίωναν τον Μήτρογλου.


Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν έτοιμοι για όλα στον αγωνιστικό χώρο. Με προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα, με τον Σιόβα να έχει… εξαφανίσει τον Καθόρλα και τους Μασάντο - Φουστέρ να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, οι ερυθρόλευκοι έφταναν με σχετική… ευκολία στην εστία του Μανόνε.

Ο Μασάντο έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά ως... απάντηση ο Ζερβίνιο, στην μοναδική, ουσιαστική, απειλή για την εστία του Μέγιερι άνοιξε το σκορ τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός όμως δεν παραιτήθηκε, με τον Γκρέκο να κάνει εξαιρετική σέντρα στον Μήτρογλου, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-1 στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει και πάλι με ρόλο… παθητικό και να προσπαθεί να «κρατήσει» την Άρσεναλ μακριά από τα καρέ του και τα κατάφερε σε έναν μεγάλο βαθμό, όμως οι Άγγλοι έφτασαν στο γκολ στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Μέγιερι. Ο Μανωλάς έκανε λάθος εκτίμηση, ο Ζερβίνιο έστρωσε στον Ποντόλσκι και εκείνος δεν είχε πρόβλημα να πετύχει το 2-1.

Ο Ζαρντίμ φόρτωσε την μεσαία του γραμμή αλλά και τα εξτρέμ με τους Ιμπαγάσα και Αμπντούν και ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στη μεσαία γραμμή, όμως η καλά διαβασμένη άμυνα των Άγγλων, έκλεινε κάθε πιθανό διάδρομο για τους ερυθρόλευκους. Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ράμσεϊ να «κρεμάει» τον Μέγιερι, στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για άλλη μια φορά στο Λονδίνο αλλά έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι αντίστοιχο με την περσινή σεζόν, όπου μετά το φινάλε της δεύτερης αγωνιστικής είχε δύο ήττες, όμως, τελικά, έπαιξε την πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία του ερυθρόλευκου κόσμου που δεν σταμάτησε να φωνάζει και να «σπρώχνει» την ομάδα του σε κάτι καλύτερο.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλέιν (70’ Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (80’ Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80’ Ζιρού), Κοκλέν.

Στον πάγκο έμειναν: Σι, Αντρέ Σάντος, Τζουρού, Αρσάβιν.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Σιόβας, Μανιάτης, Μασάντο (81’ Πάντελιτς), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Φουστέρ, Ντιακιτέ (73’ Ιμπαγάσα), Γκρέκο (67’ Αμπντούν), Μήτρογλου.

Στον πάγκο έμειναν: Κάρολ, Μοντέστο, Λυκογιάννης, Ντιόγκο.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ