2012-10-06 13:53:31
Φωτογραφία για Συνεχίζεται το μυστήριο με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής και την επάρατο νόσο!
Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των ηγετών χωρών της Νότιας Αμερικής, που έχουν προσβληθεί από καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ασθένεια, που τείνει να λάβει μορφή… επιδημίας στους λατινομερικάνους αρχηγούς κρατών, αποτελεί ένα μυστήριο, με αρκετές θεωρίες συνωμοσίας έχουν «ψιθυριστεί» Από το 2009 άρχισε η «επιδημία»

Την Τετάρτη ο 61χρονος κολομβιανός πρόεδρος υπεβλήθη με επιτυχία σε επέμβαση για να αντιμετωπίσει μία ήπια, μη επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, αποτελώντας τον έκτο κατά σειρά ηγέτη κράτους στη Νότια Αμερική που έχει προσβληθεί από την επάρατο νόσο.

Το 2009 διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στους λεμφαδένες η μετέπειτα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Απ’ ότι φαίνεται τον ξεπέρασε, με την ίδια να κάνει τακτικό έλεγχο, δηλώνοντας ότι είναι μια χαρά. Απόδειξη η εκλογή της στην προεδρία της Βραζιλίας.


Η επάρατος νόσος χτύπησε και τον προκάτοχό της στον προεδρικό θώκο της χώρας του καφέ, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, όπως έγινε γνωστό τον Οκτώβριο του 2011.

Ο 67χρονος δημοφιλής πολιτικός άρχισε χημειοθεραπείες πριν από έναν χρόνο, για να αντιμετωπίσει όγκο στον λάρυγγα. Τον περασμένο Μάρτιο πάντως ανακοινώθηκε ότι η ασθένεια γνώρισε «πλήρη ύφεση».

Τον Αύγουστο του 2010 ο 61χρονος πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο διαγνώστηκε με λέμφωμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με χημειοθεραπείες, όχι όμως και η καθαίρεσή του από το προεδρικό αξίωμα τον περασμένο Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες προσβλήθηκε επίσης από καρκίνο -σε άγνωστο σημείο- το 2011 και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση στην Κούβα.

Ο 57χρονος Τσάβες, εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, δήλωσε πρόσφατα ότι θεραπεύτηκε πλήρως, αν και το ίδιο είχε κάνει εσφαλμένα στο τέλος του 2011.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ ανακοίνωσε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδή. Η ασθένεια δεν είχε κάνει μετάσταση και υπεβλήθη σε επέμβαση στις αρχές του 2012.

Θεωρίες συνομωσίας

Τα απανωτά κρούσματα της επάρατης νόσου τα τελευταία χρόνια στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής οδήγησαν σε μία σεναριολογία που «φούντωσε» με τις δηλώσεις του λαλίστατου Ούγο Τσάβες, ο οποίος, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της προέδρου της Αργεντινής, άφησε υπόνοιες ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται «στέλνουν» την ασθένεια!

«Δεν θα ήταν παράξενο να έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία ώστε να προκαλούν καρκίνο χωρίς κανείς να το ξέρει;», διερωτήθηκε ο βενεζουελάνος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες συνεργαζόμενοι με τις αμερικανικές κυβερνήσεις προσέβαλαν με σύφιλη και άλλες ασθένειες τη δεκαετία του 1940 τους φυλακισμένους στη Γουατεμάλα, αποκάλυψη που έγινε μόλις το 2010.

Ο Τσάβες είχε προσθέσει ότι ο ιστορικό ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος επέζησε από πολλές απόπειρες δολοφονίας, τον προειδοποίησε να είναι προσεκτικός το τι τρώει, γιατί τα τρόφιμα μπορεί να είναι οχήματα μετάδοσης πολλών ασθενειών. Ο Κάστρο, πάντως, κάτι… ήξερε αφού έχουν διαπραχθεί εναντίον του πάνω από 900 απόπειρες δολοφονίας.

Οι υπόνοιες του ηγέτη της Βενεζουέλας, πάντως, μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικές, αφού και ο ίδιος «σκέφτεται φωναχτά» όπως έχει δηλώσει, πόσο μάλλον για τις μισητές ΗΠΑ.

Το ευτυχές είναι ότι για κανέναν από τους ηγέτες δεν έχει πάρει άσχημη τροπή η ασθένεια, τουλάχιστον ακόμα. Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα και ο βολιβιανός ομόλογός του, Έβο Μοράλες, όπως είπε και ο ίδιος ο Τσάβες, θα πρέπει να προσέχουν.

Ή για την ακρίβεια να κάνουν συχνά εξονυχιστικές εξετάσεις Βαγγέλης Βιτζηλαίος για το newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ