2012-10-07 20:31:02
Φωτογραφία για «Στο σφυρί» το πάρκο Σελεπίτσαρη;
Τον κώδωνα του κινδύνου στο λαό του Κερατσινίου και Δραπετσώνας για να αποτρέψουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής (στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), να παραδώσει σε... ιδιώτες τον τελευταίο ελεύθερο χώρο του Κερατσινίου, το πάρκο Σελεπίτσαρη και το δημοτικό γήπεδο Δραπετσώνας «Ι. Βάζος», σημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Πρόσφατα, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε «την ανάθεση της εκμετάλλευσης και της εν γένει διαχείρισης» των χώρων αυτών στην ανώνυμη εταιρεία του Δήμου με την επωνυμία «ΚΕΚ Κερατσινίου ΑΕ ΟΤΑ».

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, με την απόφαση αυτή η δημοτική αρχή ευθυγραμμισμένη πλήρως με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας περιουσίας και εφαρμόζοντας πλήρως τον «Καλλικράτη», προετοιμάζει το έδαφος για την «παράδοση – εκχώρηση των δύο αυτών χώρων σε ιδιώτες». Αλλωστε όπως αποκαλύπτεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού: «Αυτό παραδέχτηκε και ο ίδιος ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)».


Το πάρκο Σελεπίτσαρη είναι ένας χώρος πάνω από 20 στρέμματα στον οποίο, από τις τσέπες των εργαζομένων έχουν κατασκευαστεί παιδικές χαρές, θεατράκι, αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο 8Χ8 και τώρα κατασκευάζεται γήπεδο 5Χ5) ενώ είναι ένας από τους λιγοστούς εναπομείναντες «πράσινους πνεύμονες» στην περιοχή ολόκληρου του Πειραιά. Καθημερινά και κυρίως τις Κυριακές ο χώρος κατακλύζεται από εργατικές – λαϊκές οικογένειες για να πάρουν μια ανάσα τα παιδιά τους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπενθυμίζει ότι ήδη μέσω της ΚΕΚ στις 24 Μάρτη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει σε ιδιώτη τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου «Ι. Βάζος». Τώρα έρχεται η σειρά όλου του πάρκου στο Κερατσίνι και του σταδίου στη Δραπετσώνα, με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του λαού της περιοχής, που θα κληθεί να χρυσοπληρώνει όχι μόνο την άθληση των παιδιών του ακόμα και την επίσκεψη στο πάρκο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, που ήταν οι μόνοι που καταψήφισαν τους σχεδιασμούς αυτούς, σημειώνουν: «Καλούμε τους εργαζόμενους του δήμου μας, τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας να αντιδράσουν, να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα».
aerasnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ