2012-10-10 10:00:17
Φωτογραφία για Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η επίσκεψη της Μέρκελ
Το γύρο του κόσμου έκανε η σύντομη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Εκτενή αναφορά έγινε στα συλλαλητήρια αλλά και στα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η κυβέρνηση για την επίσκεψη. Το Reuters κάλυψε εκτενώς της επίσκεψη και σημειώσε πως η Μέρκελ είπε στους «εξοργισμένους» Έλληνες ότι τα μέτρα θα φέρουν αποτελέσματα, εκφράζοντας τη συμπάθειά της χωρίς ωστόσο να δώσει καμία υπόσχεση. Στην κεντρική ιστοσελίδα του BBC η είδηση για την επίσκεψη της Μέρκελ, συνοδευόταν από τη σημείωση ότι η επίσκεψη γίνεται λίγο πριν οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 13 δις. ευρώ για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

Στη Γερμανία, η σκανδαλοθηρική Bild, όπως ήταν αναμενόμενο, εστιάζει στο τζιπ με τους διαδηλωτές ντυμένους ως ναζί, που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, η Spiegel στο κεντρικό θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσής της, κάνει λόγο για τις τρεις επιλογές της Μέρκελ: νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, νέο πακέτου βοήθειας ή συνδυασμός των δύο. Σε αντίθετη περίπτωση, υποστηρίζει το άρθρο, η Γερμανία έχει να χάσει πάρα πολλά.


Τις μαζικές διαδηλώσεις και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που προκάλεσε το μίνι ταξίδι της Μέρκελ στην Ελλάδα σχολιάζει η ισπανική El Pais. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται με νόημα η «ευχή» της Μέρκελ να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Συμβολική κίνηση

Σχολιάζοντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, οι περισσότεροι γερμανοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια επίσκεψη με συμβολικό χαρακτήρα, που όμως έστειλε πολλά και σημαντικά μηνύματα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι σκέψεις του Σάντος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι σκέψεις του Σάντος
Αναγκάστε τους…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αναγκάστε τους…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ