2012-10-10 10:21:02
Φωτογραφία για Νικόλας Παπαδόπουλος – Η διολίσθηση συνεχίζεται με νέα υποβάθμιση από Moody’s
«Η διολίσθηση συνεχίζεται και δυστυχώς αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση και την αναβλητικότητα που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των ...τεράστιων προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας» ήταν το σχόλιο στο οποίο προέβη χθες ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος για τη νέα υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Moody’s «λόγω της έκθεσης των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία». «Δυστυχώς στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και της μικροκομματικής σκοπιμότητας έχουν θυσιαστεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντας του κυπριακού λαού, του τόπου και της οικονομίας» δήλωσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, υποδεικνύοντας ότι διαφορετικά θα αντιμετώπιζε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s την κυπριακή οικονομία και την Κύπρο, αν ήδη είχε συμφωνηθεί ένα Μνημόνιο με την Τρόικα. Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε.


Πρόσθεσε πως οι αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης έχουν ετοιμαστεί και παρουσιαστεί με καθυστέρηση τριών μηνών ενώ η αίτηση της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης έχει κατατεθεί με καθυστέρηση ενός έτους, εξηγώντας πως η Κύπρος θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Μηχανισμό μετά τον αποκλεισμό της από τις διεθνείς αγορές το Μάρτιο του 2011.

«Θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει βοήθεια πριν από το κούρεμα του ελληνικού χρέους έτσι ώστε να γλιτώσουμε την τρύπα των 4 δισ ευρώ που επήλθε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα από εκείνη την πολιτική απόφαση. Όμως κάποιοι επέλεξαν να μην προχωρήσουν και να διασφαλίσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της οικονομίας και του τόπου και επέλεξαν να βασίζονται πάνω σε ρώσικα δάνεια για να βγάλουν τις προεδρικές εκλογές. Και τώρα βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, στα πρόθυρα του κινδύνου της στάσης πληρωμών και συνεχίζονται οι υποβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας» συμπλήρωσε.

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ