2012-10-10 12:25:08
Φωτογραφία για Τ. ΜΙΛΕΡ ΣΤΟΝ BLOOMBERG: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ
Η επισήμανση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι πέρα από λιτότητα χρειάζονται ταυτόχρονα ώθηση και κίνητρα είναι ένα εύστοχο και στέρεο επιχείρημα υποστηρίζει με τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg, ο Τόμας Μίλερ.

Τα κίνητρα χρειάζονται αλλιώς δεν βγαίνεις από τον φαύλο κύκλο, σημειώνει ο πρώην Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι το να ακούσει κάποιος τη θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να κρατηθεί ενωμένη η Ευρωζώνη. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως σωστές τις τοποθετήσεις στο ίδιο πνεύμα, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του Μαριάνο Ραχοϊ οι οποίοι σημειώνουν ότι «με λιτότητα μόνο δεν βγαίνει».

 Κατά τον ίδιο η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα είχε αναμφισβήτητα ως πρόθεση να αποδείξει την καλή πρόθεση της Γερμανίας, αλλά όπως είπε, δεν πιστεύει ότι βοηθά πολύ τον Αντώνη Σαμαρά, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν στην χώρα. Θα ήταν, λέει, καλύτερο δεδομένων των διαδηλώσεων, οι οποίες δεν ήταν έκπληξη, να είχε γίνει η συνάντηση στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο. Πάντως όπως είπε, τις τελευταίες βδομάδες είναι αξιοσημείωτο το μήνυμα της Γερμανίας ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη».

Bloomberg/Ert

 
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ