2012-10-10 13:46:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Αύξηση 4% στη χρήση πλαστικού χρήματος τον Σεπτέμβριο
Πλαστικό χρήμα χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό οι Κύπριοι για τις συναλλαγές τους με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κυβερνητικές υπηρεσίες, υπεραγορές και εταιρείες πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της JCC κατά τον μήνα Σεπτέμβριο οι Κύπριοι έδειξαν την προτίμησή τους σε πιστωτικές κάρτες στη διενέργεια συναλλαγών με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (αξία στα €5,8 εκατ.) καθώς και κυβερνητικές επιχειρήσεις (αξία στα €3,8 εκατ.).

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η αξία των συναλλαγών των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά τον Σεπτέμβριο κατέγραψε ετήσια αύξηση της τάξης του 4% φθάνοντας τα €181,4 εκατ. Τον Αύγουστο του 2012 είχε καταγραφεί αύξηση 2%.

Κατά 7% αυξάνεται η αξία χρήσης καρτών από Κύπριους στην εγχώρια αγορά κατά την περίοδο του Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου στα €1687,2 εκατ.

Ο αριθμός των συναλλαγών των Κυπρίων ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2012 στα 2,5 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 6%.


Άνοδος σημειώνεται και στη χρήση πιστωτικών καρτών από Κύπριους στο εξωτερικό, που αποδίδεται κυρίως στις αγορές μέσω διαδικτύου.

Μείωση ωστόσο παρατηρήθηκε στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα στον τομέα των ταξιδιωτικών πρακτόρων, στην ένδυση και στα έπιπλα.

Οι δαπάνες και αναλήψεις των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες εκτός Κύπρου κατέγραψαν τον Σεπτέμβριο του 2012 αύξηση 7% φθάνοντας τα €122,9 εκατ. ενώ το εννιάμηνο του 2012 η αξία της χρήσης καρτών από Κύπριους στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 10% στα €1043,6 εκατ.

Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε τον Σεπτέμβριο στις 827 χιλιάδες καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 8%.

Όσον αφορά στους ξένους, η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 21% τον Σεπτέμβριο φθάνοντας τα €61,6 εκατ. ενώ το εννιάμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 13% στα €411,3 εκατ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ