2012-10-10 20:08:02
Φωτογραφία για Τα βουλγαρικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα
Με τίτλους όπως «Η καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ διαπίστωσε πρόοδο στις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση» (Σεγκά), «Η Μέρκελ στήριξε την Αθήνα, οι Έλληνες την υποδέχθηκαν με διαμαρτυρίες» (Νοβινάρ), «Η Μέρκελ έταξε επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα» (Μονίτορ) και «Η επίσκεψη της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου της Γερμανίας εκτιμάται ως μήνυμα συμπαράστασης στην κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας με επικεφαλής τον συντηρητικό Αντώνη Σαμαρά» (Καπιτάλ), ο βουλγαρικός Τύπος αναφέρεται με εκτενή δημοσιεύματα στη χθεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Τα δημοσιεύματα ακολουθούν ένα «διπολικό μοντέλο», κινούμενα μεταξύ του μηνύματος στήριξης της Α. Μέρκελ προς την ελληνική κυβέρνηση και των διαδηλώσεων στην ελληνική πρωτεύουσα. Ωστόσο, τον τόνο των λεπτομερών ρεπορτάζ, χθες και σήμερα τόσο στα ηλεκτρονικά μέσα όσο και στον Τύπο της Βουλγαρίας, δίνουν με σαφήνεια τα θετικά στοιχεία, οι ελπιδοφόρες ενδείξεις και τα συμπεράσματα με συγκρατημένη, έστω, αισιοδοξία.


«Πλευρό με πλευρό με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης της στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης, η κ. Μέρκελ για άλλη μια φορά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμένει στην ευρωζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, ότι απομένει ακόμα πολύ δουλειά». Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε σήμερα τις σημαντικότερες, κατά τους περισσότερους Βούλγαρους αναλυτές, δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ στην κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα ομόλογό της Αντώνη Σαμάρα η «Καπιτάλ».

Ενώ υπό τον τίτλο «Η ελληνική οδός υποδέχτηκε τη Μέρκελ με οργή», η εφημερίδα επισήμανε στην ηλεκτρονική έκδοση της, χθες το βράδυ, ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος ενθάρρυνε την Ελλάδα για την πρόοδο στις προσπάθειες της ενώ παραδέχτηκε, ότι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν στην Ελλάδα αλλά ο δύσκολος δρόμος αξίζει την προσπάθεια».

Σήμερα, η οικονομική εφημερίδα της Σόφιας, η οποία αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, γράφει, ότι «παρά τα λόγια της, ότι δεν είναι δασκάλα ώστε να βαθμολογεί την Ελλάδα», με όλη τη συμπεριφορά της στην Αθήνα η κ. Μέρκελ δίδασκε ένα μάθημα, το οποίο καλείται να μελετήσει η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει την αναδιάρθρωση της οικονομίας ως αναγκαίο όρο και προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα» όπως σχολιάζει στην ηλεκτρονική έκδοση της η Καπιτάλ.

Υπό τους τίτλους «Η δασκάλα φράου Μέρκελ» και «Αν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να κερδίσει το στοίχημα της ανάκαμψης, θα πρέπει να μεταμορφώσει τη χώρα» αλλά και στα υπόλοιπα δημοσιεύματά της το τελευταίο εικοσιτετράωρο, η εφημερίδα φιλοξενεί την εκτίμηση του κ. Σαμαρά, ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου αποτελεί ένδειξη τόσο για την πρόοδο της Ελλάδας, όσο και για το τέρμα της διεθνούς απομόνωσης της χώρας. Στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών με αφορμή της επίσκεψης της κ. Μέρκελ στην Αθήνα έκαναν εκτενείς αναφορές, χθες και σήμερα, και τα υπόλοιπα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Βουλγαρίας.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ