2012-10-11 12:01:02
Φωτογραφία για Εγκαινιάστηκε το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο της χώρας
Μία καινοτόμα πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε και ψάχνει μιμητές Τα εγκαίνια του πρώτου "πράσινου" νηπιαγωγείου στο χωριό Μερκοβούνι του δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε μία λιτή εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ενώ την κορδέλα έκοψε ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου συνοδευόμενος από παιδιά του νηπιαγωγείου.

Η πρωτοβουλία που ανήκει στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ.Τρίπολης Πέτρο Καλτεζιώτη αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και από τη δημοτική αρχή και έτσι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε το πρώτο οικολογικό θα λέγαμε νηπιαγωγείο στην Αρκαδία και στο σύνολο της χώρας.

Όπως ειπώθηκε και από τους ομιλητές (θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το σύνολο της εκδήλωσης σε βίντεο σε λίγο) τα νηπιαγωγεία που αποτελούν μία βασική βαθμίδα εκπαίδευσης στεγάζονται στην περιοχή μας κατά κύριο λόγο σε κτίσματα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την λειτουργία σχολικών μονάδων και δη για παιδιά μικρής ηλικίας και το γεγονός ότι υπάρχουν σχολικά κτίρια παλιά που δεν λειτουργούν αποτέλεσε και την αφορμή για να πέσει στο τραπέζι η πρόταση και να υλοποιηθεί
. Έτσι και το κτίριο λειτούργησε και το χωριό αναζωογονήθηκε και ακούστηκαν παιδικές φωνές και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση που δημιουργεί ποικίλα ερεθίσματα που τα κτίρια στην πόλη δεν πράττουν κάτι αντίστοιχο...

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξήρε την πρωτοβουλία και συνεχάρη τους εμπνευστές της και δήλωσε πως θα προσπαθήσει να την προωθήσει και ο ίδιος ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές... Πριν το κόψιμο της κορδέλας τα παιδιά καλωσόρισαν τους υψηλούς προσκεκλημένους τους με ένα τραγούδι που καταχειροκροτήθηκε ενώ ο πρόεδρος του χωριού έδωσε τον υφυπουργό Παιδείας το πρώτο κουδούνι του σχολείου, που το χτύπησε μετά την κοπή της κορδέλας.

Κατόπιν υπήρξε ξενάγηση στους χώρους του νηπιαγωγείου από την διευθύντρια και το προσωπικό του σχολείου.

arcadiaportal.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ