2012-10-11 21:33:19
Φωτογραφία για Οι κορυφαίοι επιστήμονες σε μια έγχρωμη φωτογραφία
Τα διεθνή συνέδρια Solvay για την Φυσική και τη Χημεία στο Βέλγιο, καθιερώθηκαν από τον Ernest Solvay το 1912 και θεωρήθηκαν ότι αποτέλεσαν σημείο καμπής για την πορεία των επιστημών. Κάθε τρία χρόνια, στις Βρυξέλλες, συγκεντρώνονταν τα πιο σπουδαία επιστημονικά μυαλά της εποχής για να συζητήσουν όλα εκείνα τα ζητήματα που τους απασχολούσαν στα εργαστήριά τους.

Μία μυθική συγκέντρωση επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Solvay. H αναμνηστική φωτογραφία που βγήκε, έχει γίνει αφίσα στα δωμάτια όλων εκείνων που αγαπούν τη φυσική και τη χημεία. 29 από τους πιο διαπρεπείς και καθιερωμένους επιστήμονες του προηγούμενου αιώνα, ποζάρουν γι αυτό το φανταστικό στιγμιότυπο, όταν τον Οκτώβριο του 1927, συγκεντρώθηκαν για άλλα μία φορά για να συζητήσουν την θεωρία των κβάντα.

Γιατί ασχολούμαστε όμως με αυτή τη φωτογραφία; Γιατί μία χρήστης του Reddit, η σουηδέζα mygrapefruit την έκανε ακόμα πιο συναρπαστική. Την έκανε έγχρωμη. Χρησιμοποιώντας μία τεχνική που ονομάζεται colorization και προγράμματα επεξεργασίας εικόνων όπως το Photoshop, η «καλλιτέχνης» ζωντάνεψε τη φωτογραφία του 1927. Και όχι μόνο αυτό. 


Στη φωτογραφία φαίνονται με την σειρά οι εξής: A. Piccard, E. Henriot, P. Ehrenfest, E. Herzen, Th. de Donder, E. Schrödinger, J.E. Verschaffelt, W. Pauli, W. Heisenberg, R.H. Fowler, L. Brillouin (πάνω σειρά). P. Debye, M. Knudsen, W.L. Bragg, H.A. Kramers, P.A.M. Dirac, A.H. Compton, L. de Broglie, M. Born, N. Bohr (μεσαία σειρά). I. Langmuir, M. Planck, M. Skłodowska-Curie, H.A. Lorentz, A. Einstein, P. Langevin, Ch.-E. Guye, C.T.R. Wilson, O.W. Richardson (κάτω σειρά)

Σημειώστε πως 17 από τους εικονιζόμενους είχαν προταθεί ή είχαν κατακτήσει βραβεία Νόμπελ, με μία από αυτούς, την Μαρία Κιουρί, να είναι η μόνη επιστήμονας που έχει πάρει βραβείο Νόμπελ σε δύο διαφορετικές επιστήμες (Φυσική και Χημεία), ενώ ένα από τα ανέκδοτα που έχουν γραφτεί στην ιστορία ήταν η στιχομυθία μεταξύ Αλβέρτου Αϊνστάιν και Niels Bohr, διαφωνώντας για την Αρχή της Αβεβαιότητας που διατύπωνε ο Heisenberg. Λέει ο πρώτος (Αϊνστάιν) λοιπόν πως «Ο θεός δεν παίζει ζάρια«. Για να του απαντήσει ο Bohr «Αϊνστάιν, σταμάτα να λες στο Θεό τι να κάνει«.

www.analyze-news.com

ΠΗΓΗ: chemist
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ