2012-10-12 10:26:02
Φωτογραφία για Βρετανία: Θα εκτίσει οκτάμηνη ποινή φυλάκισης για ένα… μπλουζάκι!
Ντυμένος με ένα λευκό μπλουζάκι που έγραφε με στυλό «ένα γουρούνι λιγότερο είναι η τέλεια δικαιοσύνη. Σκότωσε έναν μπάτσο για πλάκα. Χα, Χα», ο 39χρονος Μπάρι Θιου βγήκε σε κεντρικό δρόμο του Μάντσεστερ λίγη ώρα μετά τη δολοφονία των αστυνομικών Φιόνα Μπόουν και της Νίκολα Χιους τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο θάνατος των δύο νεαρών αστυνομικών που είχαν σπεύσει να ερευνήσουν μια υπόθεση διάρρηξης είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία, όχι όμως των Θιου ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει το αυτοσχέδιο μπλουζάκι και να κυκλοφορήσει δημόσια.

Δεν υπολόγισε ωστόσο τους περαστικούς που τον είδαν, θεώρησαν προσβλητικό το σχόλιο και κάλεσαν την αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σήμερα λοιπόν η απόφαση του δικαστηρίου όρισε οκτάμηνη ποινή φυλάκισης για τον άνδρα, γεγονός που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

«Η ιδέα ότι πρέπει κάποιος να παραμείνει στη φυλακή επειδή έγραψε κάτι στη μπλούζα του είναι τρελή την ώρα που διαρρήκτες και κλέφτες είναι ελεύθεροι. Ηρθε η ώρα να διαμορφώσουμε το νόμο ώστε η ελευθερία του λόγου να προστατεύεται και η αστυνομία να επαναφέρει στη τάξη όσους σκοπεύουν να βλάψουν κάποιον όχι όποιον προσβάλει», δήλωσε ο Νικ Πικλς διευθυντής του Big Brother Watch, ομάδα που υπερασπίζεται τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΠΗΓΗ: on-news.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ