2012-10-12 11:30:03
Φωτογραφία για Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο Παντελής Βούλγαρης
Με φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου να διαμαρτύρονται έξω από τις κλειδωμένες πόρτες του Τελλόγλειου αλλά σε κλίμα ηρεμίας εντός του αμφιθεάτρου του πανεπιστημιακού ιδρύματος πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση του καταξιωμένου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Μέσα στο αμφιθέατρο ο αντιπρύτανης και πρόεδρος του Τμήματος Ιωάννης Παντής μίλησε για την ανθρώπινη ματιά του σκηνοθέτη, η οποία αναδεικνύεται μέσα από κάθε ταινία του. «Οι επιφανείς πνευματικοί άνθρωποι μπορούν να δώσουν το παράδειγμα, την έμπνευση και το όραμα σήμερα, με μία παραίνεση: ‘Ψυχή βαθιά’» υπογράμμισε ο ίδιος. Ο επίκουρος καθηγητής Περικλής Χούρσογλου μοιράστηκε με το κοινό τις αναμνήσεις του από τη γνωριμία του με τον σκηνοθέτη και ανέτρεξε στην γεμάτη σημαντικούς κινηματογραφικούς σταθμούς πορεία του. Ο πρύτανης Ιωάννης Μυλόπουλος επίδωσε την τιμητική πλακέτα στον Παντελή Βούλγαρη, τονίζοντας ότι η διαδρομή του αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ποιοτικό και εμπορικό σινεμά, μόνο καλός και κακός κινηματογράφος.


Παρατράγουδα

Στο προαύλιο του Τελλόγλειου συγκεντρώθηκαν αμέσως μετά την έναρξη της εκδήλωσης φοιτητές, με την πρόθεση να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας. Αυτό δεν τους επιτράπηκε, καθώς κλειδώθηκαν οι εξωτερικές θύρες του Τελλογλείου και όταν οι φοιτητές άρχισαν τα συνθήματά τους, κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι φοιτητές παρέμειναν για αρκετή ώρα, αλλά χωρίς επεισόδια. Μάλιστα, μετά την αναγόρευση του Βούλγαρη και αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του με θέμα «Χρωστάω πολλά στους ποιητές» βγήκε και αυτός έξω από το κτίριο και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στους αγώνες των φοιτητών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος ζήτησε να ανοίξουν οι πόρτες!

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανίκανοι ή ψεύτες;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανίκανοι ή ψεύτες;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ