2012-10-13 04:07:10
Φωτογραφία για «Αραβική Άνοιξη» και Ελλάδα
Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς

Η «αραβική άνοιξη» εξελίχθηκε αλλά και συνεχίζει να εξελίσσεται κατά βάση σε απολυταρχικά καθεστώτα (Συρία). Η Δημοκρατία ως πολίτευμα διαδόθηκε ανά τον κόσμο μέσω της Ελληνικής Παιδείας, ενώ δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία και ως κοινωνικό αγαθό στην περίπτωση πάντα που ακολουθηθεί πιστά υπό τους βασικούς της κανόνες. Πέρα όμως των Δημοκρατικών ιδεώδη, προβληματισμό προκαλούν τα ερωτήματα τύπου: “Η «αραβική άνοιξη» έχει όρια, έχει σχέδια μόνο ενάντια στα συγκεκριμένα απολυταρχικά καθεστώτα ή κάτι περισσότερο”;

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί ως «επικίνδυνη μόδα» κατάλυσης ακόμη και τυπικά δημοκρατικών πολιτευμάτων και θεσμών, χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» την παγκόσμια οικονομική κρίση, χώρες αλαζονικές, θρησκευτικό φανατισμό και δήθεν «καλοπροαίρετους» προοδευτικούς που εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κάτι που δεν πρέπει να περάσει επίσης απαρατήρητο είναι το γεγονός ότι όλα τα προαναφερθέντα βρίσκονται σε παράλληλη έξαρση.


Διαβάστε περισσότερα  

Οι πόλεμοι δεν «πουλάνε» πια!

Πριν έναν αιώνα η έννοια «πόλεμος» ήταν δεδομένη. Ο εχθρός; Ορατός. Τέλη της δεκαετίας του ’60 και αρχές του ’70 μάθαμε τους πολέμους των …λίγων ημερών (Μέση Ανατολή, Κύπρος). Μετέπειτα μάθαμε και για τα …«θερμά επεισόδια». Πόλεμοι όπως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους απέδειξαν ότι καταστρέφουν οικονομίες, τη δομή ενός κράτους και δημιουργούν εκ των έσω εντάσεις αλλά και φέρουν σημαντικό πολιτικό κόστος.

Η δημιουργία εντάσεων και συγκρούσεων στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας αποτελεί τη νέα «έξυπνη μέθοδο» που έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται σήμερα. Αν και ήδη αποδεικνύεται ότι στην πράξη ούτε αυτό είναι η καλύτερη ως λύση!

Ελλάδα και Κίνδυνοι.

-  Λαθρομετανάστευση.

-  Πολιτικές φωνές που αποσκοπούν είτε σε προσωπικά, είτε σε ιδεολογικά οφέλη, χρησιμοποιώντας πολιτικές λογικές αλά «λεφτά υπάρχουν».

-  Θράκη!

-  Νέες προκλήσεις. Κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές «επαναστατικού» τύπου διεργασίες σε Κρήτη, Φλώρινα αλλά και Κέρκυρα παλαιότερα.

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αισιοδοξία για το «99»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αισιοδοξία για το «99»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ