2012-10-14 12:44:03
Φωτογραφία για Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο Νοσ. Παίδων Αγία Σοφία
14 Οκτωβρίου 2012. Θα μπορούσε να είναι μια αφορμή για να γιορτάσουμε. Είναι όμως περισσότερο αφορμή για προβληματισμό... Σχετικά με το νόημα του να προσπαθείς να πετύχεις κάτι κόντρα στο θέλημα των μεγάλων και των ισχυρών. Με μόνο όπλο σου τη λογική και την αγάπη για τα παιδιά. Τα δικά σου, των φίλων σου και των αγνώστων, σε σένα, γονιών. Παιδιά, που αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα με τη καρδιά τους. Και θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους, ή ακόμα και να θεραπευθούν.

Και μετά η σκέψη σου πάει σε δύο από τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας. Τους παιδοκαρδιοχειρουργούς, που η μοίρα (;) τους έλαχε να περάσουν το μαρτύριο της δημόσιας συκοφαντίας (σε ποιών ισχυρών τα σχέδια στέκονταν εμπόδιο άραγε;), να προσπαθούν ένα χρόνο μετά, να ανασυγκροτήσουν το Κέντρο, να ξαναβρούν τους σκορπισμένους εδώ και εκεί πολύτιμους συνεργάτες τους, να θέσουν ξανά εαυτούς στην υπηρεσία της υγείας των παιδιών. Όπως έχουν ορκιστεί.


Για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, ο λόγος. Που είναι έναν χρόνο (12 μήνες) κλειστό. Ακόμα δεν έχει ανοίξει, κι ας υπάρχει ρητή εντολή του Υπουργού Υγείας για το θέμα αυτό.

Για εμάς, τους γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες που έχουν νοσηλευθεί στο εν λόγω νοσοκομείο, ή περιμένουμε να νοσηλευτούμε, όλη η ιστορία αυτή είναι ένα ακόμα εμπόδιο στην πορεία της ζωής μας και των παιδιών μας. Έχουμε, όμως, ένα πλεονέκτημα απέναντι σε όλους αυτούς που βάζουν τα όποια συμφέροντα και περίεργες δεσμεύσεις πάνω από το έργο που είναι ταγμένοι να φέρουν εις πέρας. Τα παιδιά μας, μάς έχουν μάθει να αγωνιζόμαστε. Να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Να αγωνιζόμαστε για το καλό, για την αλήθεια, για το δίκαιο, για τη ζωή. Τη δική μας, των παιδιών μας, αλλά και όλων των παιδιών που ο Θεός θα επιτρέψει να περάσουν μέσα από τη δοκιμασία της συγγενούς καρδιοπάθειας. Γιατί, το να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, είναι όχι μόνο ανάγκη ζωής για εμάς, αλλά και συνειδητοποίηση του να είσαι άνθρωπος. Το να δίνεις, το ν' αγαπάς σημαίνει να ζεις. Όλα τ' άλλα είναι απλώς επιβίωση.

Προβληματισμός για όσα έγιναν, ελπίδα για το αύριο. Ελπίδα και ζωή για όλα τα καρδιοπαθή παιδιά μας, μόνο με την πλήρη στελέχωση και άμεση επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου της Ελλάδας. Γιατί προσέφερε πολλά και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ