2012-10-19 23:48:04
Φωτογραφία για Ο εγγονός του Κιμ Γιονγκ Ιλ νοσταλγεί τον παππού του και θέλει ένα καλύτερο αύριο για την Β. Κορέα
Σε μια σπάνια συνέντευξή του για την φινλανδική τηλεόραση, ο ανιψιός του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και εγγονός του απεβιώσαντα Κιμ Γιονγκ Ιλ, μιλάει για την επιθυμία του να έρθει μια καλύτερη ημέρα για τους συμπατριώτες του, ενώ αποκάλυψε ότι δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον παππού του, ούτε τον θείο του.

Ο 17χρονος Κιμ Χαν Σολ, φορώντας κουστούμι, μαύρα γυαλιά και σκουλαρίκια, μίλησε από την Βοσνία όπου πηγαίνει σχολείο, στην πρώην αναπληρώτρια γγ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Ρεν, στα πλαίσια συνέντευξης για την φινλανδική τηλεόραση.

«Πάντοτε ονειρευόμουν ότι μια μέρα θα γυρνούσα πίσω και θα βελτίωνα τα πράγματα για τον κόσμο εκεί, θα τα έκανα πιο εύκολα» δηλώνει με μπόλικη δόση ρομαντισμού, ο 17χρονος, που είναι γιος του μεγαλύτερου αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, του Κιμ Γιονγκ Ναμ ο οποίος ζει σε Μακάο και Κίνα.

Αναφερόμενος στο μέλλον του λέει ότι σκέφτεται περαιτέρω σπουδές, επιθυμεί να ασχοληθεί με εθελοντική εργασία, με ανθρωπιστικό έργο και οραματίζεται να συνεισφέρει στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης, ειδικά στην πατρίδα του.


Ο νεαρός σημειώνει ότι έχει φίλους από τη Νότιο Κορέα και ΗΠΑ, ενώ δηλώνει ότι προτιμά να ακούει απόψεις από διαφορετικές πλευρές, προτού πάρει αποφάσεις,

«Όσο μεγάλωνα στην Βόρεια Κορέα, δεν ήξερα τι πραγματικά συνέβαινε εκεί» λέει ο 17χρονος που γεννήθηκε το 1995 στην πρωτεύουσα της Β. Κορέας, την Πιονγκγιάνκγ και μετά από 2 χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στο Μακάο. Τα καλοκαίρια επισκέπτονταν την πατρίδα του, αλλά περνούσε μια μοναχική παιδική ηλικία, σε μια ιδιότυπη απομόνωση.

Μάλιστα αποκαλύπτει ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ τον παππού του και τον θείο του και εξηγεί ότι κατάλαβε ποιος ήταν ο Κιμ Γιονγκ Ιλ όταν άρχισε να «ενώνει τα κομμάτια του παζλ».

«Πάντα ήθελα να γνωρίσω (τον παππού μου), γιατί απλώς ήθελα να μάθω τι είδους άνθρωπος είναι»

«Στην πραγματικότητα τον περίμενα…μέχρι που απεβίωσε, ελπίζοντας ότι θα ερχόταν να με βρει, γιατί πραγματικά δεν ξέρω αν ήταν ενήμερος για την ύπαρξή μου».

Όσο για τον θείο του, Κιμ Γιονγκ Ουν, που διαδέχθηκε τον παππού του στα ηνία της χώρας, ο 17χρονος αναφέρει ότι δεν γνωρίζει πως «έγινε δικτάτορας». «Είναι κάτι μεταξύ εκείνου και του παππού μου» λέει ο Κιμ Χαν Σολ.

Ο πατέρας του νεαρού, ο 39χρονος Κιμ Γιονγκ Ναμ, θεωρείται ότι έχασε την εύνοια της οικογένειας όταν το 2001 επιχείρησε ανεπιτυχώς να μεταβεί στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, για να επισκεφτεί όπως είχε ισχυριστεί τότε, την Disneyland του Τόκιο.

Έκτοτε διατηρεί χαμηλούς τόνους, το 2011 όμως, γιαπωνέζικος τηλεοπτικός σταθμός είχε μεταδώσει δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες ήταν αντίθετος με την «διαδοχή στα πλαίσια της δυναστείας».

Ο μικρός πάντως διαβεβαιώνει ότι ο πατέρας του δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για την πολιτική.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ