2012-10-20 01:07:03
Φωτογραφία για Γ. Καμίνης: Τάσεις ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας
Για τάσεις ριζοσπαστικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας προειδοποιεί τη γερμανική κοινή γνώμη ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Ερωτηθείς για τις προειδοποιήσεις του για τα φαινόμενα βίας, χάους και δράσης φασιστικών ομάδων, ο κ. Καμίνης απαντά ότι οι άνθρωποι είναι αποπροσανατολισμένοι, λόγω του προβλήματος της ανεργίας και ενός αισθήματος εθνικής ταπείνωσης, καθώς και της επικράτησης της πεποίθησης ότι η ΕΕ εξευτελίζει τους Έλληνες πολίτες.

Σε τέτοιες συνθήκες, επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, οι ακραίες τοποθετήσεις κερδίζουν έδαφος και θα πρέπει να μην επιτρέψουμε στον πανικό να επικρατήσει, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τις ανθρώπινες ελευθερίες. Προσθέτει επίσης ότι, παρά την ανησυχία του, πιστεύει ότι θα η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση.

Όσον αφορά την επιβάρυνση της Αθήνας με παράνομους μετανάστες και τα τελευταία μέτρα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο κ. Καμίνης δηλώνει ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της Αθήνας είναι η παράνομη μετανάστευση, καθώς μεγάλος αριθμός ανθρώπων εγκλωβίζεται στην πόλη χωρίς προοπτική νομιμοποίησης της παραμονής τους, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος στη δράση παράνομων δικτύων, στα οποία συμμετέχουν είτε ως δράστες, είτε ως θύματα. Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι ότι δεν υπάρχει ευκαιρία εργασίας εδώ και ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να αφεθούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ