2012-10-20 03:08:02
Φωτογραφία για Μειώθηκαν οι επενδύσεις στη Κίνα
Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (Foreign Direct Investment, FDI) μειώθηκαν 3,8% τους πρώτους εννέα μήνες αυτού του έτους... στοιχείο που ερμηνεύεται από αναλυτές ως άλλη μια ένδειξη της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας σε διεθνές επίπεδο.

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο φέτος έγιναν στην Κίνα από το εξωτερικό άμεσες επενδύσεις συνολικού ύψους 83,42 δισ. αμερικανικών δολαρίων.

Τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε, ωστόσο, αισθητή μείωση των εισροών αυτών σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, κατά ποσοστό σχεδόν 7%, με την αξία τους να περιστέλλεται στα 8,5 δισ. αμερικανικά δολάρια.

Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, η κάμψη των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων έφθασε το 6,3%, ή τα 4,83 δισ. δολάρια ΗΠΑ, τα πρώτα τρία τρίμηνα.

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας επιβραδύνθηκε και διαμορφώθηκε πλέον στο 7,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση. Η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης αναθεώρησε πρόσφατα προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας φέτος στο 7,7% από 8,5%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ