2012-10-22 23:01:05
Φωτογραφία για Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
Η αφαίρεση των επτά τίτλων από τον Γύρο Γαλλίας ήταν μόνο η αρχή για τον Λανς Άρμστρονγκ, αφού η υπόθεση ντόπινγκ δεν τελειώνει με την ακύρωση των επιτυχιών του. Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία του αθλήματος «ακύρωσε» τον Τεξανό ποδηλάτη, ο οποίος από μεγάλος πρωταγωνιστής έγινε το «μαύρο πρόβατο». Μάλιστα, ο πρόεδρος της UCI, Πατ Μακ Κούειντ σε δηλώσεις του εξέφρασε την αποστροφή του ποδηλατικού κόσμου για τον 41χρονο, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι «ο Άρμστρονγκ αξίζει να ξεχαστεί».

«Δεν έχει θέση στην ποδηλασία. Τού αξίζει να ξεχαστεί. Είναι μια μέρα ορόσημο για μας. Η έκθεση της USADA με έκανε να αρρωστήσω. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσε αυτό το σύστημα είναι αδιανόητος», ήταν τα λόγια του.

Την ίδια στιγμή, η WADA παίρνει τη σκυτάλη στην υπόθεση κι έχει μπροστά της τρεις εβδομάδες για να αποφασίσει αν θα κάνει ένσταση ή όχι, ενώ η ΔΟΕ εξετάζει με τη σειρά της να αφαιρέσει από τον Άρμστρονγκ το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.


Και τα άσχημα δεν σταματούν εδώ για τον ποδηλάτη, ο οποίος δεν αποκλείεται να δεχτεί μηνύσεις από πρώην χορηγούς του. Ήδη η ασφαλιστική εταιρία SCA Promotions ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, προκειμένου να διεκδικήσει τα πριμ των 7.5 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε δώσει στον Άρμστρονγκ για τις διαδοχικές νίκες του στο Γύρο Γαλλίας.

Ποσό που ήρθε στα χέρια του Αμερικανού έπειτα από δικαστική διαμάχη, αφού η εταιρία αρνούνταν, εξαιτίας ενός βιβλίου στο οποίο αναφερόταν ότι ο Άρμστρονγκ εμπλέκεται με το ντόπινγκ. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, η ιστορία θα επαναληφθεί…
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ