2012-10-26 02:53:28
Φωτογραφία για Αράδες
Για να πούμε και τίποτα δυσάρεστο, όταν δεν βγαίνει η Αριστερά να τα βάλει τόσο αβανταδορικά με τους καναλάρχες, το κενό θα το καλύψει -έστω κι εντελώς καιροσκοπικά κι υποκριτικά- ο Μιχαλολιάκος. Ο Μιχαλολιάκος έχει στο επίπεδο αυτό ένα μεγάλο προτέρημα: αδιαφορεί εκ των προτέρων τι θα του καταλογίσει ο κάθε Πρετεντέρης, ο κάθε Θεοδωράκης, ο κάθε καθηγητής πανεπιστημίου, ο κάθε οργανικός διανοούμενος, αδιαφορεί αν θα τον πουν παλαβή ακροδεξιά ή άκρο, δεν έχει να δώσει εξετάσεις νομιμότητας, γιατί αφενός ιδεολογικά η δημοκρατική νομιμότητα είναι εχθρός του και αφετέρου πρακτικά η ποινική νομιμότητα των τραμπούκων του κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που ενεργεί ή δεν ενεργεί η αστυνομία.

Για να πούμε και τίποτα αληθινό, ο Μαχάτμα Γκάντι ή για να πούμε έναν αρείο ο Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ να πάρει συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο, όταν την παίρνει για λογαριασμό καναλιού ή εφημερίδας των γνωστών ολίγων Ελλήνων εκδοτών, είναι εκ των προτέρων σε θέση τουλάχιστον εξίσου ευάλωτη. Σε κάθε ερώτηση «Είστε ναζιστής;» η πληρωμένη απάντηση είναι «Εσύ γιατί δεν μιλάς για το αφεντικό σου;». Ισοπαλία, μπορεί και διπλό.


Για να πούμε και τίποτα άβολο, άπαξ και μια νεοναζιστική συμμορία έχει τόση πέραση σε κομμάτι του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει ο καταπληκτικός και ανεπίληπτα δημοκρατικός εκείνος τρόπος αντιμετώπισής της: η δημοκρατία ούτως ή άλλως ηττάται ήττα οικτρή.

Για να πούμε και τίποτα καταληκτικό, αν η Χρυσή Αυγή προβάλλεται ως αντισυστημική, αυτό δεν σημαίνει πως ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι να δώσουμε συγχωροχάρτι στο σύστημα και να πούμε πως με όλα του τα τρωτά, είναι προτιμότερο από αυτήν. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι να πάψεις να έχεις ενδοιασμούς να τα βάλεις με το σύστημα, πόσο μάλλον όταν η δική σου ιδεολογία είναι εκείνη που αληθινά προστάζει να τα βάλεις, πόσο μάλλον όταν η δική σου οπτική είναι εκείνη που μπορεί να εξηγήσει πως το πρόβλημα του συστήματος είναι δομικό και όχι δέκα «κλεφταράδων» ή οτιδήποτε άλλο σε «αράδων». Αν δεν το κάνεις εγκαίρως, μπορεί το πρόβλημα αύριο να κασταστεί δημοκρατικά άλυτο, μετατρεπόμενο σε πρόβλημα εκατομμυρίων ελληναράδων.
Old Boy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ