2012-10-26 18:50:07
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΔΕΘΕΙ»!
Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr", σχολιάζοντας τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονπελιέ. Οι χαρακτηρισμοί του... χαρακτηριστικοί! Ο νάνος, ο φαντομάς, ο χώστης, ο χασογκόλης και ο «δολοφόνος» που πρέπει να «δεθεί».

Αναλυτικά :

• Εγώ στη στήλη λέω τα καλά, λέω και τα κακά. Ο Ολυμπιακός ως το ‘70 δεν μου άρεσε. Και σιγά την ομάδα, τη Μονπελιέ, η Σάλκε ήταν πολύ καλύτερη που την είδα στο Καραϊσκάκη. Θυμάστε που σας είχα πει στη στήλη ότι η Σάλκε μου άρεσε πολύ από κοντά, την είδα πολύ γυμνασμένη, είχε παιδαράδες μέσα, με καλό προπονητή αυτόν τον Ολλανδό, τον ξέρω από παλιότερα, και σε δάγκωνε η Σάλκε, δεν σου χαριζόταν. Ενώ η Μονπελιέ δύσκολα κάνει γκολ.

• Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού απλώς απέκρουε και δεν αναπτυσσόταν να απειλήσει όπως έπρεπε. Πέταγαν τη μπάλα μπροστά μήπως και πάει στον Τζιμπούρ. Έτσι όμως δεν σέβεσαι τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός είναι μόνιμος στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον ξέρει όλη η Ευρώπη, ενώ η Μονπελιέ είναι ένας νάνος μπροστά στον Ολυμπιακό! Ποια είναι η Μονπελιέ στην Ευρώπη.


• Σωστά έκλεινε τους χώρους ο Ζαρντίμ, σωστή και η άμυνα, ευτυχώς ο Νικοπολίδης πρέπει να επηρέασε τον προπονητή ώστε να λήξει αυτή η ανοησία με το ροτέισον στο τέρμα, πολύ καλός ήταν ο Κάρολ, πολύ καλός ο Μανωλάς, θα τα πω παρακάτω για τον Μανωλά, αλλά τα χαφ ήταν ανύπαρκτα! Μας είχαν πάρει το κέντρο. Και εξτρέμ δεν είχαμε.

• Ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς κλασικά εξτρέμ, το έχω πει πολλές φορές. Ο Φουστέρ ως εξτρέμ είναι φαντομάς. Δηλαδή δεν υπάρχει. Ο Φουστέρ πρέπει να παίζει πίσω από τον φορ. Είναι γκολτζής, είναι γερό παιδί και χώστης. Ενώ ο Μασάντο πίσω από τον κυνηγό, δεν υπάρχει. Είναι κοντός, δεν βλέπει δίχτυα, είναι χασογκόλης, έχει άσχημα σουτ.

• Τα ίδια έλεγα για πίσω από τον φορ όταν έλεγαν να παίζει εκεί ο Φετφατζίδης. Ούτε και τον Ιμπαγάσα θέλω πίσω από τον φορ. Η περιοχή πρέπει να πατιέται από παίκτη με σωματικά προσόντα και γκολτζή. Η καλύτερη θέση για παίκτες όπως ο Ιμπαγάσα είναι εκεί που τον έβαζε ο Βαλβέρδε, δηλαδή πιο πίσω, να κάνει παιχνίδι.

• Δύο κλασικά εξτρέμ έχει μόνο ο Ολυμπιακός, τον Αμπντούν που η αλλαγή του βοήθησε πάρα πολύ, και έναν ελπιδοφόρο που γουστάρω, τον Βλαχοδήμο. Και όσο σκέφτομαι ότι έκανε το έγκλημα ο Ζαρντίμ να δηλώσει τον Ντιόγκο στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πετάξει έξω από τη λίστα τον Βλαχοδήμο • Όταν ο Ολυμπιακός έφαγε το γκολ, υπήρξαν κάποια λεπτά τρικυμίας, θόλωσε το μυαλό, αλλά μετά από λίγο συνήλθαν. Ανέβηκαν, βρήκαν χώρους αφού η Μονπελιέ είχε μια τακτική αστεία, έκανε και καλές αλλαγές ο Ζαρντίμ. Έβαλε τον Αμπντούν, έβαλε μετά τον Λυκογιάννη από την άλλη πλευρά, μου άρεσε που άλλαξε και τα δύο εξτρέμ, καλή μας βγήκε και η αλλαγή του Τζιμπούρ που χτύπησε, ήταν ανύπαρκτος, και μπήκε ο Μήτρογλου που μέσα στην περιοχή είναι το κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο που και στην Άρσεναλ μέσα και στη Μονπελιέ μέσα σκόραρε, με λίγο χρόνο συμμετοχής και με ελάχιστες φορές που του ήρθε η μπάλα.

• Δεν βρίσκεις εύκολα το «δολοφονικό» ένστικτο του Μήτρογλου μέσα στην περιοχή, κάποια γκολ του μπορεί να φαίνονται εύκολα, αλλά έχει πάει στο σημείο που πρέπει ως γεννημένος γκολτζής. Πρέπει να τον «δέσουν» με ανανέωση συμβολαίου έγκαιρα.

• Σημαντικό ήταν ότι ανεβήκανε τα μπακ του Ολυμπιακού, και ο Χολέβας και ο Τοροσίδης, ενώ στο α’ ημίχρονο ήταν πίσω βιδωμένοι. Με την άνοδο των μπακ και των εξτρέμ που μπήκαν αλλαγή, είδαμε έναν άλλο Ολυμπιακό στο τέλος, έναν τρομερό Ολυμπιακό που τιμώρησε την Μονπελιέ για την ανωριμότητά της και της έκλεισε το σπίτι.

• Αυτή η ανατροπή του Ολυμπιακού για εμένα τον κάνει τώρα φαβορί να πάρει τη τρίτη θέση και να συνεχίσει στο Γιουρόπα, αλλά τον κάνει και υποψήφιο να περάσει ακόμα και στην επόμενη φάση! Ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι θα φτάσει τους 9 βαθμούς και βλέπουμε. Έλα μωρέ με τον Βενγκέρ, όταν τον έλεγα «κιλότα» με βρίζανε, τι έχει κάνει τόσα χρόνια στην Ευρώπη και πόσα χρόνια είναι χωρίς τίτλους στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός μπορεί να τη νικήσει την Άρσεναλ εδώ, όπως και τη Μονπελιέ. Η Σάλκε είναι καλή ομάδα, άμα της πάρουμε ισοπαλία έξω, μπορούμε να περάσουμε.

• Θυμάστε πέρσι όταν έβριζαν τον Μανωλά, εγώ πήρα θέση ότι τον θέλω να έρθει στον Ολυμπιακό διότι εκτιμάω την ταχύτητα. Ο Μανωλάς είναι πιο γρήγορος και από τον Αβραάμ ενδεχομένως, αλλά έχει και καλύτερο άλμα από τον Αβραάμ. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ο Αβραάμ από τον Άρη, έτσι ήταν, και ούτε καμία σπουδαία μπάλα ξέρει. Όμως και για τον Αβραάμ φώναζα τότε στο «ΦΩΣ» ότι πρέπει να τον πάρει ο Ολυμπιακός μεταγραφή, διότι εκτιμάω την ταχύτητα. Και θα το ξαναπώ στο Σάντος, γιατί δεν παίρνεις τον Μανωλά στην Εθνική; Τώρα που το βλέπει όλη η Ελλάδα θα τον πάρεις; Πού ήσουν πριν;

• Ο Κοντρέρας παίζει σε μικρούς χώρους, ενώ ο νεαρός αλωνίζει. Ακόμα βέβαια δεν έχει πείρα και μπορεί να σου κάνει κάποια λάθη, αλλά ήδη έχει βελτιωθεί. Ο Μανωλάς δίνει τη βοήθεια στον Κοντρέρας, όχι ο Κοντρέρας στον Μανωλά. Εμένα ο Κοντρέρας δεν με τρελαίνει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ