2012-10-27 22:05:03
Φωτογραφία για Αγροτικές επιδοτήσεις. Συνεχίζονται...
Οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν απαραίτητο και ταυτόχρονα αμαρτωλό κομμάτι της ελληνικής αγροτικής (και όχι μόνο) πραγματικότητας.

Δυστυχώς όπως πλέον πολύ καλά γνωρίζουμε, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με τις ευλογίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ειδικότερα μέσω αμαρτωλών συνεταιρισμών και συνδικαλιστών

, οι Έλληνες αγρότες έχασαν διαπαντός τον προορισμό τους. Στοχεύαν στην παραγωγή για την επιδότηση και όχι στην επιδότηση για την παραγωγή. Θυμόμαστε όλοι τις εικόνες ντροπής με χωματερές γεμάτες προϊόντα, πανάκριβα τρακτέρ που δεν ήταν απαραίτητα, να κλείνουν δρόμους (που ίσως ούτε αυτό να ήταν απαραίτητο).

Πλέον στο παιχνίδι της παραγωγής στρέφονται όλο και περισσότεροι νέοι που απεχθάνονται τη μικροπολιτική συμφερόντων και με εφόδιο πτυχία ακόμη και από μη συναφή επαγγέλματα πρωτοπορούν και σχεδιάζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Πολλοί μπορούν αξιοποιώντας τη γνώση και την τεχνολογία χωρίς καν να χρειάζονται επιδότηση.


Το αμαρτωλό παρελθόν της ελληνικής γεωργίας είχε απομακρύνει την πρόθεση της Ε.Ε για συνέχεια των επιδοτήσεων.

Όμως πλέον οι Ευρωπαίοι εταίροι με δεδομένο οτι η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακή προοπτική μέσω αγροτικής παραγωγής και με δεδομένο οτι πλέον στο παιχνίδι μπήκαν για τα καλά αγρότες - νέοι επιχειρηματίες, με πραγματικά master plans, εναλλακτικές και ανταγωνιστικές καλλιέργειες, αλλάζουν τακτική και συνεχίζεται η επιδοματική αγροτική πολιτική κανονικά ωστε να υπάρχουν τα ανάλογα κίνητρα.

Λειτουργείστε έντιμα, αξιποιείστε την επιδότηση για να παράγετε και όχι την παραγωγή για να επιδοτηθείτε και μαζί με εσάν θα συμβάλλετε στην οικονομική σωτηρία της χώρας.

http://agrotikon.blogspot.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ