2012-03-22 07:06:19
Φωτογραφία για Η παιδαγωγική ομάδα comenius του 17ου Γυμνασίου Πατρών
Το 17ο Γυμνάσιο Πάτρας υλοποιεί πρόγραμμα Comenius για τα έτη 2011-2013 με τίτλο «European students, agents of sustainable development».Από τις 26 έως 31 Μαρτίου το σχολείο μας υποδέχεται 45 καθηγητές και μαθητές από την Βουλγαρία (Varna), Ρουμανία (Dabuleni and Rovinari), Τουρκία( Caraman)και Ουγγαρία(Debrecen). Την ομάδα της Ουγγαρίας συνοδεύει η Κυρία Pappné Gyulai Katalin , Διευθύντρια Εκπ/σης στο γραφείο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Debrecen.

Γενικοί στόχοι της δράσης είναι η βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και τρόπους ζωής. Η συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης ενισχύει την Ευρωπαϊκή

διάσταση στην Εκπαίδευση μέσα από το καθημερινό πρόγραμμα του σχολείου.

Δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες και ειδικότερα στους νέους να βρουν την ταυτότητά τους και να εκτιμήσουν τις ιδιαιτερότητές τους μέσα στην πολυπολιτισμική Ευρώπη.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποδοχή στο χώρο του σχολείου με συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας ,ξενάγηση στην πόλη μας, επίσκεψη στο  Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Αχάια Κλάους, στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου και στο Αρχαίο Ωδείο. Επίσης θα επισκεφθούμε την Αρχαία Ολυμπία με βιωματικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες. Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, αλλά και δραστηριότητες εκτός αίθουσας σε μια προσπάθεια να γίνει ανταλλαγή εκπαιδευτικών τεχνικών και στρατηγικών.

Οι ομάδες θα φιλοξενηθούν στο Airotel Achaia Beach στον Καστελόκαμπο.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το νέο μοντέλο της Aprilia
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το νέο μοντέλο της Aprilia
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ