2012-03-22 08:00:08
Φωτογραφία για Δεν θα είναι υποψήφιος ο Στ. Δήμας με τη ΝΔ...
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΑπό τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Σελίδες επί σελίδων, έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, έχουν καλυφθεί με την είδηση ότι ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Σταύρος Δήμας, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του γιου του, Χρήστου, στην Κορινθία με το κόμμα της άκρως -τελευταία- Συντηρητικής Παράταξης. Ο νεαρός Δήμας, έχει αρχίζει εδώ και καιρό την προεκλογική του εκστρατεία, με δειλές επισκέψεις σε χωριά της Κορινθίας, όπου ανανεώνει τις παλιές συμμαχίες και τον κομματικό μηχανισμό του πατέρα του.

Η διττή κάθοδος απ´ την οικογένεια, θεωρείται απαγορευτική, καθότι ο έμπειρος και ακόμη φιλόδοξος πολιτικός γνωρίζει καλά ότι μια τέτοια περίπτωση θα βλάψει τόσο τον ίδιο, όσο και τον αγαπημένο του γιο. Παράλληλα, θα στοιχίσει στο κόμμα, καθώς θα φανεί αφερέγγυος ο πρόεδρός του ακυρώνοντας στη πράξη τις συχνές διακυρήξεις του περί πάταξης της βαρονίας και αποφυγής φαινομένων οικογενιοκρατίας.


Γράφτηκε, επίσης, σχετικά ότι ο κ. Δήμας προσβλέπει στη θέση του Προέδρου της Βουλής. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο κ. Δήμας έχει ακριβώς τα ίδια θέλω με τον κ. Αβραμόπουλο, δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο και στο άμεσο μέλλον, θα συναγωνιστούν γι᾽ αυτά. Σε περίπτωση, πρωτοκαθεδρίας της ΝΔ αλλά μη αυτοδυναμίας της, οι 2 τους είναι οι πιθανοί υποψήφιοι για ρόλο πρωθυπουργικό σε μια πιθανή συγκυβέρνηση των 2 κομμάτων.

Στο ενδεχόμενο, πάλι, ο κ. Σαμαράς να καταφέρει να πρωθυπουργεύσει, οι 2 αντιπρόεδροί του έχουν ίσες πιθανότητες να προταθούν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έτσι, ο κ. Δήμας έχει αποφασίσει και έχει ενημερώσει σχετικά τον αρχηγό της Ν. ΠΟΛ. ΑΝ. να αποδεσμεύσει μια θέση από το Επικρατείας και να βοηθήσει τον γιο του να εκλεγεί... Press-GR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ