2012-03-22 08:14:17
Φωτογραφία για Νέο έργο στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης
Με νέο έργο ενισχύεται ο Βόρειος Οδικός  Άξονας Κρήτης, καθώς  χθες δόθηκε στη κυκλοφορία  η  παράκαμψη Μαλίων,  μήκους 9 χλμ.

Το έργο κόστισε περίπου 40 εκ. ευρώ που δόθηκαν από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους.

Η παράκαμψη Μαλίων  συμπληρώνεται με δύο ανισόπεδους  κόμβους, τον ανισόπεδο κόμβο Μαλίων,  προϋπολογισμού 7,5 εκ., ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί με προβλεπόμενο άνοιγμα προσφορών στις 24-4-2012  και τον ανισόπεδο κόμβο Μοχού, προυπολογισμού  3 εκ.  ευρώ, η οριστική μελέτη του οποίου και οι σχετικές αδειοδοτήσεις είναι σε διαδικασία έγκρισης.

Ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε σχετικά ότι η »η παράκαμψη των Μαλίων  έχει μεγάλη κυκλοφοριακή σπουδαιότητα για την Ανατολική Κρήτη,  καθώς παρακάμπτει τους οικισμούς της Σταλίδας και των Μαλίων, μέσω των οποίων διερχόταν μέχρι σήμερα η κυκλοφορία μεταξύ Ηρακλείου και Λασιθίου.  Συμβάλλει  έτσι σημαντικά στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής , καθώς ανακουφίζει κυκλοφοριακά τους τουριστικούς οικισμούς και συντομεύει τη σύνδεση της ανατολικής Κρήτης με το λιμάνι και το αεροδρόμιο Ηρακλείου».
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ