2012-10-29 00:16:13
Φωτογραφία για Πρώτη και λυτρωτική νίκη για ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, 1-0 τον Πλατανιά
Την πρώτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε απόψε η ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Πλατανιά Χανίων με 1-0, χάρις στο γκολ του Ταξιάρχη Φούντα στο 66ο λεπτό. Η Ένωση έφτασε στους 5 βαθμούς και αισιοδοξεί για μια καλύτερη συνέχεια, ενώ η ομάδα της Κρήτης απόψε δεν έδειξε τα καλά στοιχεία που έχει εμφανίσει ως τώρα.

Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν αμυντική τακτική, δίνοντας χώρο και κατοχή μπάλας στην ΑΕΚ. Η Ένωση όμως δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί, αφού της λείπουν οι παίκτες ποιότητας που θα παράξουν παιχνίδι, θα δώσουν ρυθμό και θα «εκτελέσουν» στην επίθεση. Έτσι, η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήταν για τον Πλατανιά. Στο 27ο λεπτό και σε αντεπίθεση της ομάδας των Χανίων ο Μαραγκουδάκης γύρισε την μπάλα πολύ επικίνδυνα, για να προλάβει ο Γιάγκο την τελευταία στιγμή τον Αναστασάκο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία, ενώ ήταν εμφανής η αδυναμία τους να αναπτυχθούν από τα άκρα. Ως εκ τούτου, ουδεμία έκπληξη που το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη συγκίνηση.


Ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει κι έτσι οι παίκτες της ΑΕΚ αποφάσισαν να τρέξουν περισσότερο. Στο 50΄ ο Παπαδημητρίου γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, ο Κορδέρο έκανε εν κινήσει πλασέ και ο Κηπουρός απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Στο 64΄ και σε εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο, ο Γιάγκο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» απέφερε καρπούς στο 66ο λεπτό: ο Γκερέιρο, η είσοδος του οποίου έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ΑΕΚ, διεμβόλισε την άμυνα του Πλατανιά από αριστερά και «έκοψε» για τον Ταξιάρχη Φούντα, που είχε εύκολο έργο για το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, αφού η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε να διατηρήσει τα «κεκτημένα», ενώ ο Πλατανιάς απλώς δεν μπορούσε να απειλήσει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ