2012-10-29 01:42:02
Φωτογραφία για Νίκος Καζαντζάκης 55 χρόνια αποχωρισμού
Από το Γραφείο Τύπου

Πολύπτυχο ιστορικό αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη διοργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων Αρτέμιδας στη... θεατρική σκηνή του ξενοδοχείου Mare Nostrum της Βραβρώνας, τιμώντας την 55η επέτειο από το θάνατο του μεγάλου νεοέλληνα λογοτέχνη και φιλόσοφου.

Στη εισαγωγή του αφιερώματος ακούσθηκαν ηχογραφημένα τραγούδια από τον «Καπετάν Μιχάλη» και μίλησαν η πανεπιστημιακός και διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου και η ηθοποιός Κατερίνα Ταρλή, που ήταν και η ψυχή του όλου προγράμματος.

Στη συνέχεια δόθηκε η παράσταση ενός θεατρικού μονόπρακτου, που απέδωσαν στη σκηνή η Κατερίνα Ταρλή και ο ποιητής Πάνος Καπνιστής πράγμα που κορύφωσε τη συγκίνηση της ατμόσφαιρας και προκάλεσε τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου. Ακολούθησε ένα διεξοδικό αφηγηματικό μέρος με θέμα τη ζωή του Καζαντζάκη - νεανικά χρόνια, πρώτοι έρωτες, ο γάμος με τη Γαλάτεια, η γνωριμία με την Ελένη, τα μακρινά ταξίδια - και μουσική υπόκρουση από επιλογή τραγουδιών του Νίκου Ξυλούρη
. Ακούσθηκαν ακόμα ηχογραφημένα ντοκουμέντα με τη φωνή του ίδιου του Καζαντζάκη, αποσπάσματα έργων του και προβλήθηκε πλήθος οπτικοακουστικών ντοκουμέντων από ιστορικό κινηματογραφικό και τηλεοπτικό υλικό. Το όλο πρόγραμμα διανθίσθηκε με χορευτικά και αφηγηματικά μέρη που απέδωσαν νέοι και νέες του Χορευτικού Συλλόγου Κρητών Σπάτων-Αρτέμιδας.

Η ηθοποιός Κατερίνα Ταρλή

Ο ποιητής και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης Ευάγγελος Ανδρέου με το

Βουλευτή Γιώργο Πάντζα

Ο Ευάγγελος Ανδρέου με τον διευθυντή του περιοδικού «Περιεχόμενα» Σταύρο Δασκαλάκη. Αριστερά: παλαίμαχος διεθνής πρωταθλητής της ποδηλασίας, ο μεσογείτης Γιώργος Πρίφτης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ