2012-10-29 06:08:02
Φωτογραφία για Τα τρία... κλειδιά του Ολυμπιακού
Η νέα νίκη των «ερυθρόλευκων» επί των Γάλλων, το στοίχημα του Ζαρντίμ να περάσει σε όλους τη φιλοσοφία του και οι προσθήκες.

Η πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα εκτός έδρας είναι λογικό να ανοίγει την όρεξη στον Ολυμπιακό, μέσα στην ομάδα, στη διοίκηση, αλλά και στους οπαδούς, οι οποίοι έφυγαν απογοητευμένοι στην πρεμιέρα στον αγώνα με τη Σάλκε.

Εκείνο το βράδυ ελάχιστοι μπορούσαν να είναι αισιόδοξοι για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Αυτή η νίκη, όμως, ανοίγει τον δρόμο για τους «ερυθρόλευκους», ώστε να πετύχουν τον δεύτερο μεγάλο στόχο τους, μία αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη και φέτος. Τέτοια είναι και η τρίτη θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως πέρυσι.

Ο Ολυμπιακός δεν έγινε ξαφνικά... σούπερ, ούτε έφτασε την περσινή ομάδα, αν και πλέον πρέπει να έχει γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, με τις αλλαγές στο ρόστερ και την αλλαγή προπονητή, ο οποίος έχει μία διαφορετική φιλοσοφία από τον περσινό. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να προχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» και λίγο-πολύ εντός και εκτός ομάδας όλοι συμφωνούν σε ορισμένα βασικά:


1. Το αποτέλεσμα. Να καταφέρει η ομάδα έτσι όπως είναι τώρα να πάρει την πρόκριση. Κομβικό παιχνίδι είναι αυτό με τη Μονπελιέ, πολύ απλά γιατί με νίκη ο Ολυμπιακός «κλειδώνει» ουσιαστικά την τρίτη θέση. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσει το Γιουρόπα Λιγκ κι αν έρθει και η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη καλύτερα. Ωστόσο με τόσες αλλαγές είναι επιτυχία η τρίτη θέση.

2. Οι προσθήκες. Από τον Ιανουάριο θα είναι έτοιμος και ο Παπαδόπουλος. Το πρόβλημα στην άμυνα έχει αντιμετωπιστεί με το «δέσιμο» Μανωλά - Κοντρέρας, είναι όμως μεγάλη υπόθεση και ο Αβραάμ που επιστρέφει. Ο Μαρινάκης έχει πει ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται τον Ιανουάριο. Είναι πλέον όλο και περισσότερο εμφανές ότι για την Ευρώπη είναι χρήσιμος ένας σύγχρονος αμυντικός μέσος και υπάρχει ανάγκη και στα άκρα. Ο Πίνο περνάει εξετάσεις και προορίζεται για εκεί. Από πίσω υπάρχουν οι Βλαχοδήμος, Λυκογιάννης (ο πρώτος δεν έχει δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ, αλλά γίνονται αλλαγές τον Ιανουάριο), που μέχρι τότε θα έχουν ετοιμαστεί περισσότερο. Υπάρχει και ο Σκόνδρας, αν τεθεί θέμα αποχώρησης του Τοροσίδη («κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να πάει στον Ολυμπιακό», δήλωσε ο μπακ του Ατρομήτου).

3. Η φιλοσοφία. Μέχρι τότε ο Ζαρντίμ θα έχει τον χρόνο, αν συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα, να περάσει τη φιλοσοφία του μέσα στην ομάδα, στα αποδυτήρια και στον κόσμο. Να την αλλάξει τελείως δεν γίνεται, είναι μάταιο να το ζητάει κανείς. Να την τροποποιήσει σε σημεία, τέτοια που να φαίνεται πιο επιθετική η ομάδα, ναι, αλλά όχι ακραίες αλλαγές. Αυτό πιστεύει, έτσι δουλεύει.
sday.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ