2012-11-02 07:32:52
Φωτογραφία για *Είναι καλό να βλέπουμε πλέον τους Τούρκους και ως οικονομικούς εισβολείς
*Eίναι επίσης πολύ καλό να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να επιτύχει τα νεο-οθωμανικά της όνειρα καθώς ο οικονομικός ασφυκτικός εναγκαλισμός καθιστά παρά πολύ δύσκολη την διατήρηση της όποιας ανεξαρτησίας από την μία πλευρά και απο την πλευρά άλλη η εκστρατεία της "ωραιοποίησης της Τουρκίας" της προσφέρει σοβαρά πολιτικά πλεονεκτήματα.Το να ξεχνάς το παρελθόν φορές δεν είναι ότι καλύτερο ειδικά σε μια χώρα σαν την Τουρκία η οποία βαρύνεται με ένα γενοκτονικό παρελθόν το οποίο  όχι απλά δεν το αποκηρύσσει αλλά διακατέχεται και απο ύψιστη υπερηφάνεια.Συνένοχοι λοιπόν οι όποιοι Ελληνική Δήμοι συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα αδελφοποιήσεων της λευκής Γενοκτονίας η όποια ακολουθεί πιστά ως σχεδιάστηκε την Φυσική Γενοκτονία

Η πόλη Σλίβεν στη Βουλγαρία έχει αναπτύξει σχέσεις αδελφών πόλεων με 11 δήμους συμπεριλαμβανομένου του δήμου Τεκιρντάγκ στην Τουρκία
. Οι αδελφές πόλεις έχουν διοργανώσει από κοινού φεστιβάλ και άλλες δραστηριότητες. [AFP]Τουρκία και Βαλκάνια ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ αδελφών πόλεωνΤουρκικοί δήμοι αναπτύσσουν σχέσεις αδελφών πόλεων με τους ομολόγους τους στα Βαλκάνια, καθώς οι δυο πλευρές αποσκοπούν σε ενίσχυση των οικονομικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ανθρώπινων επαφών ώστε να ενισχύσουν την αμοιβαία κατανόηση και συνεργασία.Από το 1992, όταν η Σμύρνη υπέγραψε την πρώτη συμφωνία αδελφής πόλης της Τουρκίας με τη Μελβούρνη στην Αυστραλία, ο αριθμός συμφωνιών εκτινάχθηκε σε σχεδόν 1.000, με πολλές να έχουν υπογραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τουρκικοί δήμοι έχουν συμφωνίες με πόλεις σε όλη την υφήλιο, ωστόσο γεωγραφικοί, πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί στα Βαλκάνια έχουν οδηγήσει δήμους στην Τουρκία να υπογράψουν πολλές συμφωνίες με τα Βαλκάνια και κράτη μέλη της ΕΕ.

Η Βουλγαρία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με πάνω από 90 συμφωνίες με Τουρκικούς δήμους, ενώ ακολουθεί Γερμανία (67), Ελλάδα (64), Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε) (52) και πΓΔΜ (30).

Ο Πλάμεν Ράλτσεφ, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας στη Σόφια, ανέφερε πως οι σχέσεις αδελφών πόλεων παρέχουν ασαφείς ωστόσο ζωτικές οδούς για επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αμοιβαία κατανόηση, δημιουργία εμπιστοσύνης καθώς επίσης "έξυπνες εκβάσεις πολιτικής".

"

Η παρατεταμένη εμπιστοσύνη και η εμπειρία στη συνεργασία σε κοινά προγράμματα αποτελεί περίσταση για δημιουργία ενός κοινού μέλλοντος μέσω κοινών ιδεών. Η δημιουργία πολλών ευκαιριών δημόσιας επικοινωνίας όχι μόνο βελτιώνει το διάλογο και την κατανόηση, αλλά επίσης μπορεί να φέρει μεγαλύτερα οικονομικά και πολιτικά οφέλη και πλεονεκτήματα", δήλωσε ο Ράλτσεφ στους SETimes.

Ο δήμος Τεκιρντάκ στην περιοχή Μαρμαρά της Τουρκίας έχει οκτώ συμφωνίες αδελφών πόλεων, όπως με την Τεκιργκιόλ στη Ρουμανία, την Κιρτσαάλι (Καρτζαλί) και τη Σλίβεν στη Βουλγαρία, καθώς επίσης Καβάλα και Κομοτηνή στην Ελλάδα.

Οι αδελφές πόλεις έχουν διενεργήσει κοινά φεστιβάλ και άλλες ανταλλαγές, φέρνοντας μαζί καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηγετικούς επιχειρηματίες, πολίτες και δημόσιους αξιωματούχους.

"Η σχέση μας με τις αδελφές πόλεις έχει στόχο την ανταλλαγή ιδεών σε κάθε στιγμή της ζωής, ενίσχυση της φιλίας και ανάπτυξη κοινής ιστορίας, καθώς επίσης διμερών τουριστικών ευκαιριών", δήλωσε ο Νουρτσάν Ιλντίζ, διευθυντής Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στο δήμο Τεκιρντάγκ, στους SETimes.

"Χάρη στα φεστιβάλ που έχουμε διοργανώσει, βρήκαμε μία καρποφόρα πλατφόρμα για να γνωρίσουμε ο ένας τις παραδόσεις του άλλου, και τρόπους για να κάνουμε πράγματα. Έχουμε όλοι κοινή Βαλκανική γεωγραφία και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αδελφοποίησης πόλεων εξυπηρετούν την ενίσχυση των σχέσεων αυτών", δήλωσε ο Ιλντίζ.

Η πόλη Σλίβεν, Βουλγαρία, έχει σχέσεις αδελφών πόλεων με 11 δήμους, συμπεριλαμβανομένης της Τεκιρντάγκ.

Ο Σβέτομιρ Μίντσεφ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας στο δήμο Σλίβεν, ανέφερε πως η γεωγραφική εγγύτητα Σλίβεν και Τεκιρντάγκ διευκολύνει τις συχνές επαφές, όπως και τις φιλοδοξίες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ.

Οι δήμαρχοι των δυο αδελφών πόλεων διατελούν επίσης επικεφαλής δυο περιφερειακών οργανισμών στη Θράκη. Ο Δήμαρχος Σλίβεν Κόλιο Μίλεφ είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θράκης, ενώ ο Δήμαρχος Τεκιρντάκ Αντέμ Ντάλκγιτς είναι πρόεδρος της Trakyakent, η δομή διασύνδεσης των δήμων στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Ο Μίντσεφ ανέφερε πως οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δυο δημάρχων έχει θέσει τη βάση για επαφές όχι μόνο μεταξύ των δυο πόλεων, αλλά επίσης μεταξύ περιφερειακών οργανισμών στη Θράκη.

"Διασυνοριακά και επενδυτικά προγράμματα και πολιτιστικές ανταλλαγές βρίσκονται πλέον στην ατζέντα. Αμφότερες οι πλευρές επιθυμούν να κινητοποιήσουν τους δημοτικούς πόρους τους και τις χρηματοδοτήσεις που διατίθενται στο πλαίσιο προγραμμάτων της ΕΕ για την εφαρμογή κοινών προγραμμάτων στην περιοχή", δήλωσε ο Μίντσεφ.

Τουρκία και Ρουμανία αναβάθμισαν τις σχέσεις στο επίπεδο στρατηγικής σύμπραξης το προηγούμενο έτος, και οι συμφωνίες αδελφών πόλεων βοηθούν στο να ενισχυθεί το επίπεδο συνεργασίας.

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Βουκουρέστι, Ομούρ Σολεντίλ, ανέφερε πως οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε κυβερνητικό επίπεδο απεικονίζονται στη συνεργασία και μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων.

"Πιστεύουμε πως οι συμφωνίες αδελφοποίησης πόλεων είναι καίριες για την προώθηση διασυνοριακών προγραμμάτων αμοιβαίου οφέλους, καθώς επίσης ενίσχυση πολιτιστικών και κοινωνικών ανταλλαγών", δήλωσε ο Σολεντίλ στους SETimes.

Η Μπαρλάντ στη Ρουμανία, και η Σελτσουκλού στην Τουρκία, αποτελούν αδελφές πόλεις με την ιστορία τους να αφηγείται την επιτυχία και τα δυνητικά πλεονεκτήματα των συμφωνιών αδελφών πόλεων.

Πολλοί στην Μπαρλάντ βλέπουν την κλειστή σχέση με την Σελτσουκλού μέσω ενός οικονομικού πρίσματος, όταν μία Τουρκική επιχείρηση, η Kombassan, αγόρασε το 2000 τοπικό εργοστάσιο σφαιριδίων ρουλεμάν, το μεγαλύτερο εργοδότη στην πόλη των 70.000 πολιτών.Έπειτα από επένδυση 120 εκατ. δολαρίων τα τελευταία 12 χρόνια, το εργοστάσιο είχε τζίρο περίπου 100 εκατ. δολάρια το προηγούμενο έτος. Ο κατασκευαστής ρουλεμάν απασχολεί επίσης 2.400 άτομα, καθιστώντας τον από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ανατολική Ρουμανία, περιοχή η οποία στερείται σε μεγάλο βαθμό ξένων επενδύσεων."Ξανάφεραν στη ζωή τον οικονομικό μηχανισμό της πόλης, σε μία περίοδο όπου τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο", δήλωσε ο Ντάνιελ Βλαντ, 37χρονος ντόπιος κάτοικος, στους SETimes.

"Κανένας δεν θα είχε φανταστεί μια τέτοια οικονομική επιτυχία στη μικρή αυτή πόλη. Οι περισσότεροι από μας σκεφτόμασταν την Τουρκία μόνο μέσω της ιστορίας. Είναι καλό να βλέπουμε πλέον τους Τούρκους και ως οικονομικούς εισβολείς", ανέφερε αστειευόμενος.

Το παρόν περιεχόμενο ανατέθηκε για τους SETimes.com.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φερέιρα ως το 2014!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φερέιρα ως το 2014!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ