2012-11-02 18:44:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Και 5η παρεμπόδιση του Δημοτικού Συμβουλιου - Πούλμαν από Αθήνα για την ενίσχυση της κατάληψης - Τί δήλωσε ο Δημαρά
Για πέμπτη φορά εργαζόμενοι στο Δήμο απέκλεισαν το χώρο όπου θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, για το θέμα του θαλασσίου μετώπου και του εργοστασίου απορριμμάτων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατασκευή του.

Περίπου 200 εργαζόμενοι είχαν στήσει πανώ στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού, όπου θα πραγματοποιείτο το Δημοτικό Συμβούλιο, και περίμεναν για να επαναλάβουν την κατάληψη. Μάλιστα είχαν έρθει και ενισχύσεις απο Αθήνα, με δύο πούλμαν.

Είχαν αποκλείσει την είσοδο φωνάζοντας συνθήματα και απαγορεύοντας στους συμβούλους να εισέλθουν.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρούσα αυτονόητο ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του και το δικαίωμα του Σώματος να συνεδριάζει και να αποφασίζει για τα θέματα της πόλης χωρίς εκβιασμούς και αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι θα σταματούσαν την τακτική της διολίσθησης σε ακραίες και επικίνδυνες συμπεριφορές. Δυστυχώς όμως σήμερα τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα και αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος κατήφορος.


Μια μικρή μερίδα εργαζομένων, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να καθορίσει την τύχη των πολιτών της Πάτρας, το μέλλον τους, και την ποιότητα της ζωής τους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτή η τακτική, βρίσκει και πολιτικούς συμπαραστάτες.

Όσοι ανέχονται ή ακόμη χειρότερα υποδαυλίζουν αυτές τις τακτικές επί της ουσίας ανοίγουν το δρόμο για την επιβολή των λίγων στους πολλούς, με ό,τι σημαίνει αυτό για την δημοκρατία μας.

Εγώ υπηρετώ την Πάτρα και τους πολίτες της. Δεν υπηρετώ κανένα κομματικό συμφέρον, καμία αντιπολιτευτική τακτική, κανένα αόρατο φάντασμα, καμία συνδικαλιστική κάστα, κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Λέω λοιπον για άλλη μια φορά και ξεκάθαρα ότι το λιμάνι και το τι θα κάνουν τα σκουπίδια τους οι Πατρινοί, είναι δύο κρίσιμα θέματα για την πόλη και δεν προσφέρονται για επαναστατική γυμναστική.

Καλώ την αντιπολίτευση να συμβάλλει με τη στάση της στην υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σώματος και το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση των μελών του να συνεδριάζουν και να αποφασίζουν ελεύθερα με βάση τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας για τα θέματα της πόλης»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ