2012-11-02 20:00:10
Φωτογραφία για «Όχι» στα μέτρα από τον Θ. Παραστατίδη του ΠΑΣΟΚ – Προβληματισμός στο Μαξίμου
Και νέα απώλεια καταγράφηκε σήμερα στον κυβερνητικό συνασπισμό εν όψει τη ψήφισης των νέων μέτρων την προσεχή εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος θεωρούνταν ούτως ή άλλως μεταξύ των «αμφίβολων», σε δηλώσεις που έκανε το πρωί στον ΑΝΤ1, δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το πακέτο των μέτρων. Παράλληλα, ο κ. Παραστατίδης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραδώσει την έδρα του στη Βουλή, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει σε περίπτωση που θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας (το οποίο έχει ήδη τεθεί εμμέσως από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο), ο κ. Παραστατίδης απάντησε ότι «η συνέπεια δεν παραδίδεται στην ασυνέπεια».

Μετά και την «απώλεια» του κ. Παραστατίδη και με δεδομένη την αρνητική ψήφο των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο κυβερνητικός συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αριθμεί 158 βουλευτές. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετοί βουλευτές (κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη ΝΔ) που δεν έχουν ξεκαθαρίσει το τι θα πράξουν και ενδέχεται να ψηφίσουν και αυτοί κατά των μέτρων.


Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ άφησε αιχμές σε όσους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας ή αποχωρούν από το κόμμα. «Στο ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Δε θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ και όσοι διαφωνούν. Έχουν βεβαρημένη την ψυχή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι υπό την κομματική πειθαρχία, αφήνοντας και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα.

Προβληματισμός στο Μαξίμου

Εν τω μεταξύ οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να ανατρέψουν τις τάσεις «φυγής» που υπάρχουν ώστε να μην κινδυνέψει η κυβέρνηση. Από το επιτελείο του πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών και υπαναχωρήσεων». Παράλληλα, πάντως, ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει να συγκαλέσει την Κυριακή ή τη Δευτέρα την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με στόχο να ενισχύσει τη συνοχή της εν όψει της ψηφοφορίας της Τετάρτης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Τα Νέα», από το Μαξίμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών με στόχο να ξεκαθαρίσει κάθε εταίρος τη θέση του και τα επόμενα βήματά του. Η σύσκεψη, εφόσον αποφασιστεί, θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή.

Πάντως, στο εσωτερικό της ΝΔ συζητείται και το σενάριο που θέλει τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς να μην καταψηφίζουν τα μέτρα, αλλά να επιλέγουν την αποχή. Στην περίπτωση αυτή, τα μέτρα αναμένεται να περάσουν με σχετική ευκολία στη Βουλή (καθώς απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων), ωστόσο μετά είναι βέβαιο ότι θα τεθεί θέμα σε ό,τι έχει να κάνει με την κυβέρνηση και τη «νομιμοποίησή» της στη Βουλή.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γρονθοκόπησε Έλληνα ο Φέλιξ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γρονθοκόπησε Έλληνα ο Φέλιξ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ