2012-11-03 00:36:02
Φωτογραφία για Καυγάδες και ουρές στα βενζινάδικα των ΗΠΑ λόγω έλλειψης καυσίμων
Καβγάδες ξέσπασαν σε βενζινάδικα στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές, καθώς οδηγοί αλλά και κάτοικοι με μπιτόνια προσπαθούσαν... να προμηθευτούν καύσιμα.

«Ήρθα εδώ πριν από δυο ώρες, αλλά (οι υπεύθυνοι) στο βενζινάδικο φέρεται να είπαν ότι δεν θα ανοίξουν αν δεν υπάρξει αστυνομική παρουσία. Άκουσα ότι έγιναν φασαρίες χθες. Ο πρώτος στην σειρά, ήρθε εδώ πέντε ώρες πριν από μένα», λέει στο BBC, ο Α. Χάρισον από το Στέιτεν Άϊλαντ της Νέας Υόρκης.

Ιδιοκτήτης βενζινάδικου στο Ν. Τζέρσεϊ δήλωσε στους New York Times ότι έβαζε βενζίνη για 36 ώρες συνεχόμενα, αλλά αναγκάστηκε να κλείσει τις αντλίες και να φωνάξει την αστυνομία όταν άρχισαν να ανάβουν τα αίματα μεταξύ των πελατών.

Υπάρχουν αναφορές για κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές από ορισμένους προμηθευτές, ενώ πάνω από τα μισά βενζινάδικα στο Ν. Τζέρσεϊ και τη Ν. Υόρκη παρέμειναν κλειστά.

Ο δεύτερος προβληματικός τομέας είναι αυτός της ηλεκτροδότησης, αφού περίπου 45% των καταναλωτών σε Ν. Τζέρσεϊ και περίπου 15% στη Νέα Υόρκη, εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα.

Οι αρχές ελπίζουν ότι θα έχουν αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση σε όλο το Μανχάταν και σε περισσότερες περιοχές του Μπρούκλιν μέχρι αύριο, ωστόσο η εταιρεία Consolidated Edison που διαχειρίζεται την περιοχή της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε ότι κάποιες περιοχές της πόλης θα παραμείνουν στο σκοτάδι μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ