2012-11-09 09:09:26
Φωτογραφία για PUBLIC ISSUE: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Η έντονη απογοήτευση των πολιτών, αλλά και το έλλειμμα εμπιστοσύνης στο σύνολο του πολιτικού κόσμου αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς, με τον Αλέξη Τσίπρα να πλησιάζει.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ κρίθηκε καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο από το 37% των πολιτών, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 31%. Το 27% απάντησε πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Την ίδια στιγμή, καλύτερη κυβέρνηση θεωρείται ο συνδυασμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που απολαμβάνει την υποστήριξη του 32% των πολιτών. Οκτώ μονάδες πίσω βρίσκεται το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (24%). Αντίθετα, το 39% των πολιτών αισθάνεται πως καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν αποτελεί την καλύτερη λύση για τη χώρα.


Παρά ταύτα, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής, καθώς το 59% πιστεύει πως εάν γίνονταν αύριο εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατούσε. Ακολουθεί η ΝΔ με 26%.

Αρνητική είναι η εικόνα που τρέφουν οι πολίτες ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις για τα πολιτικά κόμματα και τους αρχηγούς τους.

Ούτε ένα από τα επτά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν απολαμβάνει τη θετική γνώμη άνω του 41% των πολιτών, με τη ΔΗΜΑΡ να είναι το συμπαθέστερο κόμμα με 41%, ακολουθούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ με 39%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 35%, τη ΝΔ με 31%, το ΚΚΕ με 20%, τη Χρυσή Αυγή με 16% και το ΠΑΣΟΚ με 13%.

Δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας δηλώνει το 81% των πολιτών, ενώ μόλις το 11% εμφανίζεται ικανοποιημένο και το 8% εκτιμά ότι η Δημοκρατία δεν υπάρχει ή έχει καταργηθεί.

Στην ερώτηση «Ποια είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα;», το 50% απάντησε η οικονομία, το 41% η ανεργία, το 26% τα κόμματα-πολιτικοί και ακολουθούν

η μετανάστευση (2%), η τάξη-ασφάλεια (4%), η Παιδεία (5%) και η κρίση αξιών-ιδεολογίας (6%).

  με πληροφορίες από τον ΔΟΛ
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο πόλεμος των browsers
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο πόλεμος των browsers
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ