2012-11-11 21:00:10
Φωτογραφία για Πριν τα λιντσαρίσματα ζητούσε 150.000 ευρώ!
Από 7 διαφορετικά κόμματα έχει περάσει ο Στάθης Παναγούλης που έβαλε ''φωτιά'' στη Βουλή με τις απειλές για θάνατο και ειδικό δικαστήριο όσων ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Ο Σ.Παναγούλης είναι σήμερα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας με ευκολία περάσει από ούτε ένα ούτε δύο αλλά από 7 διαφορετικά κόμματα, ενώ πολλές ήταν και οι φορές που απέτυχε να εκλεγεί.

Μάλιστα ενώ έχει διατελέσει ακόμα και υπουργός, τώρα κρατάει για τον εαυτό του τον ρόλο του τιμητή.

Είναι τέτοια η οργή στη Βουλή για την ατάκα του περί θανάτου σαν του Αμερικανού πρέσβη, που έκανε την Φ.Πιπιλή να υπενθυμίσει, μέσω Facebook, πως οΣτάθης Παναγούλης ''ήταν μεταξύ των κατάπτυστων βουλευτών που ζητούσαν τα 150.000 ευρώ των δικαστών.

Το μεγαλύτερο προσόν του Στάθη Παναγούλη είναι πως είναι αδελφός του μεγάλου αγωνιστή της Δημοκρατίας, του αείμνηστου Αλέκου Παναγούλη.

Προσέξτε τώρα τη διαδρομή του Σ.Παναγούλη.


Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθήνας και επανεξελέγη το 1981.Μετείχε στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ως Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση που κράτησε ως τις 31 Αυγούστου 1982, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 διαγράφηκε από το κόμμα και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.

Στις 14 Μαρτίου 1984 ίδρυσε δικό του κόμμα, την ΕΣΠΕ (Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας) με την οποία έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές του 1984 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Το κόμμα έλαβε μόλις 8.282 ψήφους (0,14%), κάτι που τον οδήγησε την επόμενη χρονιά να συνεργαστεί με το ΚΚΕ κι έτσι στις εκλογές του 1985 εξελέγη βουλευτής του, έχοντας τοποθετηθεί στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος (οι εκλογές εκείνες είχαν διεξαχθεί με την διαδικασία της λίστας).

Μετά μπήκε στον σχηματισμό του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, με τον οποίο κατέβηκε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 στην Β' Αθήνας, απέτυχε όμως να εκλεγεί (16.668 σταυροί τον Ιούνιο και 13.368 τον Νοέμβριο, κατατασσόμενος και τις δύο φορές στην 7η θέση του ψηφοδελτίου ως πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα επιλαχών).

Δεν κατέβηκε στις εκλογές του 1990, ενώ μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και την δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης από τον Αντώνη Σαμαρά, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της στις εκλογές του 1993. Απέτυχε και πάλι να εκλεγεί, λαμβάνοντας 10.073 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενος στην 4η θέση του ψηφοδελτίου (Η Πολιτική Άνοιξη είχε εκλέξει δύο βουλευτές στην Β' Αθήνας).

Τα επόμενα χρόνια ο Στάθης Παναγούλης συνεργάστηκε με το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα μη έχοντας και πάλι παρουσία στο Κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Αθήνας οπότε και απέτυχε και πάλι να εκλεγεί (14.467 σταυροί προτίμησης κατατασσόμενος στην 10η θέση και πρώτος επιλαχών), ενώ στις εκλογές του Ιουνίου που ακολούθησαν με την διαδικασία της λίστας, τοποθετημένος και πάλι στην 10η θέση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην Β' Αθήνας, κατάφερε να εκλεγεί καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 13 έδρες στην συγκεκριμένη περιφέρεια αντί των 9 της προηγούμενης εκλογικής ανεμέτρησης.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ