2012-11-15 15:25:07
από το Γραφείο Τύπου
Η ασυνέπεια και ανακολουθία λόγων και πράξεων του κ.ΣΑΜΑΡΑ είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτικού χαρακτήρα του Άρχισε με το ΖΑΠΠΕΙΟ 1, 2, 3 σαν τα παιδιά του Ζεβεδαίου, στην συνέχεια αναφέρθηκε στα 18 σημεία-δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ που έγιναν γεφύρι της ΑΡΤΑΣ!!!
Πριν λίγες ημέρες με δραματικό ύφος τόνισε ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ την αναγκαιότητα ψήφισης των μέτρων, σε διαφορετική περίπτωση ,από τις 16/11/2012 η ΕΛΛΑΔΑ δεν θα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της γεγονός που σημαίνει απόλυτη χρεοκοπία!!!
Πρέπει κ.ΣΑΜΑΡΑ να σας αναλύσουμε τα ανερυθρίαστα ψέματα που αραδιάσατε στον Ελληνικό Λαό τα χρόνια που είστε Πρόεδρος της ΝΔ:
1) ZAΠΠΕΙΟ 1: Προτείνουμε συντελεστή κερδών 15%. Ίδιο για όλες τις εταιρίες! Flat rate, όπως λέγεται διεθνώς. Και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από το σημερινό 25.
-- Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος θα υποχωρήσει, σε πρώτη φάση, από το 45 στο 40%. Με λιγότερα κλιμάκια. Σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%.
-- Το ΦΠΑ Από το 23% που είναι σήμερα στο 19% για την υψηλή κατηγορία, και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Επίσης θα πέσει στο 4,5% για κλάδους όπως ο Τουρισμός. Σύντομα θα δούμε τη θετική επίπτωση και στον πληθωρισμό.
-- Για τα καύσιμα, θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επί πλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Έχουμε γίνει η ακριβότερη χώρα σε καύσιμα σε όλη την Ευρώπη.
-- Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%. Η Ιρλανδία ήδη έπεισε τη δική της Τρόικα και κατέβασε τις δικές της εργοδοτικές εισφορές. Έτσι θα μειωθεί αισθητά το μη μισθολογικό εργοδοτικό κόστος. Με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία. Έτσι η αύξηση των εισφορών από μείωση της αδήλωτης εργασίας, θα εξισορροπήσει τις απώλειες για τα ταμεία.
-- Και σταδιακή κατάργηση των λεγόμενων «φόρων υπέρ τρίτων». Μέχρι τη σχεδόν οριστική τους εξάλειψη σε τρία-τέσσερα χρόνια.
-- Κατάργηση του «πόθεν έσχες» κατοικίας - οποιασδήποτε, πρώτης, δεύτερης, εξοχικής κλπ. Για τρία χρόνια! Αυτή τη στιγμή το «πόθεν έσχες» για κατοικία, δεν τιμωρεί αυτούς που έβγαλαν χρήματα με αθέμιτους τρόπους. Τιμωρεί μόνο την ελληνική οικονομία γιατί νεκρώνει την οικοδομή. Που αποτέλεσε παραδοσιακά την «ατμομηχανή» της Ελληνικής Οικονομίας.
-- Όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες. Γιατί δεν φέρνουν έσοδα. Απλά νεκρώνουν κάθε δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο.
-- Κατάργηση του «πόθεν έσχες», ώστε να επιστρέψουν κεφάλαια στο ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα. Για να δηλωθούν πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία, ρευστά και ακίνητα, Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό. Θα καταργήσουμε κάθε φορολογική ποινή σήμερα. Αλλά μόνο για ένα χρόνο. Σε αυτό το διάστημα όλοι -εκτός βέβαια από όσους ξεπλένουν «μαύρο χρήμα»- θα έχουν τη δυνατότητα είτε να δηλώσουν αυτά που έχουν εδώ, είτε να φέρουν στην Ελλάδα τα χρήματα που απέσυραν. Μετά θα λειτουργήσουν οι πιο αυστηροί κανόνες προς κάθε κατεύθυνση.
Μια μόνο εξαίρεση: Για τους πολιτικούς! Θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή η πρότασή μου να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν Υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
-- Είπαμε για τη μείωση των συντελεστών: Όταν σε συνθήκες μαρασμού αυξάνεις τους φόρους, τότε σπρώχνεις τους πάντες στη φοροδιαφυγή.
-- Δεύτερον, με πιο απλό φορολογικό σύστημα. Μόνο την τελευταία χρονιά έχουν ψηφιστεί δέκα φορολογικοί νόμοι! 1718 σελίδες. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο Θα προχωρήσουμε σε κωδικοποίηση όλων των φορολογικών διατάξεων σε λίγες σελίδες. Ένας ενιαίος νόμος για τα φυσικά πρόσωπα. Ένας για τις επιχειρήσεις. Ένας για την ακίνητη περιουσία. Κι ένας για τις συναλλαγές, κυρίως το ΦΠΑ. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα μόνο νόμο για τον Έλληνα επιχειρηματία σε πενήντα σελίδες! Κι όχι χιλιάδες διάσπαρτα άρθρα από νόμους, από τα προπολεμικά χρόνια μέχρι και σήμερα Αυτό, από μόνο του, θα είναι όχι μεταρρύθμιση, αλλά επανάσταση σε ένα φορολογικό καθεστώς δεκαετιών!
-- Τρίτον, εφαρμόζοντας επιτέλους αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν ή να εισφοροδιαφεύγουν. Γιατί αν εξακολουθούν να κλέβουν το κράτος παρά την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, τότε θα αξίζουν την πιο αυστηρή αντιμετώπιση! Κι όχι όπως η Κυβέρνηση που θεωρεί το φορολογούμενο εξ αρχής φοροφυγά και ανειλικρινή μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
-- Τέταρτον, περιορίζοντας την επαφή φορολογούμενου-εφόρου. Ώστε να μειωθεί η συνδιαλλαγή μεταξύ τους. Με δύο βασικές καινοτομίες:
- Για τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δυνατότητα να επιλέγουν, αν θα φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο ή όπως σήμερα. Ο τεκμαρτός υπολογισμός του φόρου για τους μικρομεσαίους θα γίνεται απρόσωπα, με βάση τις γενικές τάσεις του κλάδου και της περιοχής.…
-- Η επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας, κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, μπορεί να φέρει στα ταμεία του κράτους μέχρι δυόμιση δισεκατομμύρια τα δύο πρώτα χρόνια. Η οικοδομή παραμένει η ατμομηχανή της Οικονομίας!
-- Το πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αν γίνει σωστά κι όχι με ημίμετρα όπως σήμερα, επίσης θα φέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο την πρώτη διετία.
-- Και αν αξιοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια, μπορούμε πάλι να βρεθούμε σύντομα στην πέμπτη θέση απορροφητικότητας, όπως βρισκόμασταν το 2009, ή και πιο πάνω. Κι όχι στην 17η ή ακόμα χαμηλότερα, όπως βρισκόμαστε σήμερα.
-- Η Κυβέρνηση περιόρισε αφόρητα και τις δημόσιες επενδύσεις. Κάθε φορά που ο κ. Παπακωνσταντίνου βλέπει ότι του λείπουν έσοδα - και του λείπουν συνέχεια - κόβει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Που, προσέξτε, έχει τον υψηλότερο πολλαπλασιαστή, που φτάνει στο 5. ’ρα, είναι το ισχυρότερο όπλο που έχει στα χέρια της η κάθε Ελληνική κυβέρνηση για να πολεμήσει την ύφεση!
-- Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα για μόνιμη παραθεριστική κατοικία. Όπου το δημόσιο μπορεί να βρει τέτοιες περιοχές, να τις καθαρίσει από τίτλους κι ύστερα να τις δημοπρατήσει, για εγκαταστάσεις παραθεριστικής ή μόνιμης κατοικίας. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό κι έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες μεσογειακές χώρες. Και δεν είναι ανταγωνιστικό με τα ξενοδοχεία. Αντίθετα, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Και το σπουδαιότερο: τέτοια προγράμματα μπορούν να φέρουν μόνιμα έσοδα στον κράτος πριν ακόμα ολοκληρωθούν. Με προχρηματοδότηση και άλλους τρόπους.
Όλες αυτές οι «ανάσες» μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δισεκατομμύρια μέσα στα πρώτα δύο χρόνια.Δηλαδή το ΖΑΠΠΕΙΟ 1 υπάρχει μόνο στο μυαλό του κ.ΣΑΜΑΡΑ και είναι μια όμορφη "φούσκα"!!!
2)ΖΑΠΠΕΙΟ 2:
1. Μείωση φορολογικών συντελεστών:
• Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρείες (flat rate).
• Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
• Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, στόχος σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
• Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
• Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων».
Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.
Τα μέτρα αυτά γυρίζουν την ψυχολογία της αγοράς, που ως γνωστό είναι το 50% της οικονομίας.
2. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή ‘’κόκκινη γραμμή’’ από εδώ και στο εξής:
• Κατάργηση για τρία χρόνια του πόθεν έσχες κατοικίας – οποιασδήποτε πρώτης, δεύτερης, εξοχικής και ανεξαρτήτως μεγέθους.
• Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχείων, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας.
• Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Εξαίρεση οι Πολιτικοί για τους οποίους θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή η πρότασή μου να εξεταστεί το ‘’πόθεν έσχες’’ όσων διατέλεσαν Υπουργοί & Υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
3. Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος:
• Μείωση συντελεστών.
• Απλότητα μέσω κωδικοποίησης σε λίγες σελίδες. Ένας νόμος για τα φυσικά πρόσωπα, ένας για τις επιχειρήσεις, ένας για την ακίνητη περιουσία και ένας για τις συναλλαγές.
• Εφαρμόζοντας πλέον αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν.
• Περιορίζοντας την επαφή φορολογούμενου-εφόρου μέσω δικαιώματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιλέγουν τεκμαρτή φορολογία και την χρήση ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων τα οποία θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.
4. Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, αποκτώντας κανονικούς τίτλους, με αντίτιμο το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών ετών. Θα εξαιρεθούν όσα ακίνητα είναι σε αρχαιολογικούς χώρους, πάνω στον αιγιαλό και όσα είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον (π.χ. σε μπαζωμένα ρέματα). Από εδώ και πέρα όμως μπαίνει «κόκκινη γραμμή» στην αυθαίρετη δόμηση.
5. Εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες - το τρέχον ‘’εσωτερικό χρέος’’ - είτε σε μετρητά, είτε με συμψηφισμό, είτε με ομόλογα.
6. Δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στην πραγματική οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν από το Ελληνικό Δημόσιο.
7. Μέτρα ‘’ανάσες’’ (τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στο Ζάππειο Ι), μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, όπως:
• Επιδότηση επιτοκίου κατοικίας κατά 2%.
• Πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακού δυναμικού κατοικιών.
• Αξιοποίηση ΕΣΠΑ, με στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την Ελληνική συμμετοχή.
• Ενίσχυση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ενίσχυση της Κοινωνίας:
• Αποκατάσταση χαμηλοσυνταξιούχων (όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ).
• Αποκατάσταση ενισχύσεων στους πολυτέκνους.
Πρώτο «μαξιλάρι ασφαλείας»: τα ως άνω μέτρα θα μειώσουν το έλλειμμα του πρώτου έτους εφαρμογής κατά 2%, σε σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερο «μαξιλάρι ασφαλείας»: Πρόσθετες περικοπές δαπανών:
• Πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια, μετά 1:5.
• Εφαρμογή ‘’εργασιακής εφεδρείας’’ για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Κοστολόγηση νοσοκομείων με βάση επιτυχημένων νοσοκομείων διεθνώς, ηλεκτρονική διαχείριση & συνταγογράφηση (με πλαφόν ανά φαρμακείο ανάλογα με την περιοχή).
Δημόσια Περιουσία: Μπορεί να εισφέρει σημαντικά αλλά απαιτείται χρόνος για να δώσουμε υπεραξίες στα ακίνητα μέσω καθαρισμού τίτλων και νομοθετικών παρεμβάσεων. Μπορούμε να προεισπράξουμε μέρος της αξίας εκμετάλλευσης, χωρίς την ανάγκη πωλήσεων. Βέβαια κάθε ιδεοληψία κάνει κακό, για παράδειγμα μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε.
Αποκρατικοποιήσεις: Ναι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι σε μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά.
• ΔΕΗ: η πρόταση ΠΑΣΟΚ για πώληση 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου.
• Ναι στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα.
• ΟΠΑΠ: όχι στην πώληση αν το τίμημα υπολείπεται των μερισμάτων που αποδίδει στο Κράτος.
-> «Να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι ‘’ιδιοκτήτης ούτε της Ενέργειας, ούτε άλλων Δημόσιων υποδομών».
Θεσμικά Μέτρα:
• Προϋπολογισμός μηδενικής βάσης.
• Σύστημα αυτόματου συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο.
• «Φαστ τρακ» παντού: Σε όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στις πολύ μεγάλες και όχι μόνο στις ξένες.
• Νομικό φαστ τρακ.
• Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
• Αποφασιστικό χτύπημα στο παραεμπόριο.
Σε τρία χρόνια από την εφαρμογή του, το Πρόγραμμά μας μειώνει το έλλειμμα στο 1% και την επόμενη βγάζει πλεόνασμα. Με την προϋπόθεση ότι και τα 7 μέτρα επανεκκίνησης θα γίνουν όλα μαζί και άμεσα!
Ποιός, λοιπόν έχει δίκιο; Εμείς που λέμε ότι με συνδυασμό μεγάλων περικοπών και Ανάκαμψη μπορεί να Ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός; Ή η κυβερνητική πολιτική, που ομολογεί ότι με διπλάσιες περικοπές από το έλλειμμα, πάλι δεν μπορεί να το εξουδετερώσει;
Μετά την Επανεκκίνηση-Ανάκαμψη στοχεύουμε στην Αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου:
• Έμφαση στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές.
• Ναυτιλία και Τουρισμός.
• Γεωργία, Κτηνοτροφία και Αλιεία.
• Μεταποίηση και τυποποίηση.
• Ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
• Έρευνα-Τεχνολογία-Καινοτομία.
Θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά σε ειδικές εκδηλώσεις ανά τομέα καθώς και για το πρόγραμμα 1Χ13, με αναπτυξιακές προτεραιότητας για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας & του Απόδημου Ελληνισμού συνεισφέρουν σε ειδικά έργα, όπως στήριξη Μουσείων. Σημαντικότατος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, για να μπορέσουμε να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Ευρωπαϊκές Δράσεις:
• Ευρωομόλογο.
• Επαναγορά χρέους στη δευτερογενή αγορά.
• Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ομόλογα μεγάλων διευρωπαϊκών έργων.
To μεγάλο ΨΕΜΑ συνεχίζεται!!!
3)ΖΑΠΠΕΙΟ 3:
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ.
Νομοθετική παρέμβαση για την ανακούφιση των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και αυτό μπορεί να γίνει, με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον», είπε.
Αποζημίωση των ομολογιούχων: Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος. Κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών. Και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα»
Περικοπή σπατάλης και διασφάλιση 13ου και 14ου μισθού: «Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει άφθονη. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει το πάρτι στο ΙΚΑ τελευταία. Ή τα επιδόματα και τις συντάξεις μαϊμού. (…) Δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.
Ιδιωτικοποιήσεις σε δραστηριότητες του δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ: «Δεν γίνεται να κόβονται οι συντάξεις του κοσμάκη, όταν συνεχίζεται η σπατάλη σε ΔΕΚΟ που παράγουν περισσότερα ελλείμματα παρά δημόσιο όφελος. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά…», είπε ο κ. Σαμαράς που έκανε ειδική μνεία σε ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ προαναγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου του, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφερόμενος στις ζημιογόνες ετειρίες του Δημοσίου είπε: «Δεσμός που δεν λύνεται, θα κόβεται».
Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων.
Αντικατάσταση του Ειδικού τέλους Ακινήτων με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ.
Μικρότερη κυβέρνηση ως μέσο καταπολέμησης της γραφειοκρατίας: «Ξεκινάμε άμεσα με 15 υπουργεία – στόχος 10 υπουργεία στην τετραετία. Έτσι θα μειώσουμε αμέσως τις “υπογραφές” και θα ελέγχουμε καλύτερα τις κυβερνητικές αρμοδιότητες.
Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο
Μείωση φορολογικών συντελεστών. «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως, αλλά θα το διαπραγματευθούμε και θα το δρομολογήσουμε με σαφές χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Αρχίζοντας με τη μείωση στο 15% για το φόρο νομικών προσώπων που ήδη ανέφερα. Συνεχίζοντας, σε επόμενο στάδιο, με τρείς συντελεστές ΦΠΑ: 19%-9% και 5% – το τελευταίο για ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και ολοκληρώνοντας με μείωση του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε ο ανώτατος να μη ξεπερνά το 32%. Και χωρίς να ξανά-φορολογούνται τα ίδια εισοδήματα. Φυσικά, δεν πρέπει να πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας».
Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια.
Οσον αφορά το πως θα επανέλθει η ανάκαμψη ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε κυρίως στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ύψους 14, 5 δισ., στην εξασφάλιηση της ρευστότητας και την επιστροφή των 6,5 δισ. που χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις.
Τέλος ο κ. Σαμαράς απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με μία σειρά ρητορικών ερωτημάτων.
•Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;
•Μπορώ να αλλάξω ένα υπουργό, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης;
•Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;
•Μπορώ να φτιάξω ένα ευέλικτο κράτος μαζί με εκείνους που θέλουν το κράτος τεράστιο, ανεύθυνο, παλαιοκομματικό και τελικά επικίνδυνο;
O Πινόκιο και ο βοσκός με τον λύκο και τα πρόβατα είναι ερασιτέχνες σε σχέση με τον κ.ΣΑΜΑΡΑ!!!
4) Τα 18 σημεία της NΔ: 1)
1)Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.
3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.
8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.
10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.
12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.
Tελικά πρέπει να απευθύνεστε σε πολίτες του Τρίτου Κόσμου....Μόνο αυτοί σας πιστεύουν!!!!
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ όταν σας αποκαλούσε εθνικά επικίνδυνο στο τέλος δικαιώθηκε ο χαρακτηρισμός αυτός!!Τα 44,5 δις δεν θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία αλλά στις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!Δηλαδή στους τραπεζίτες!!!
Η ασυνέπεια και ανακολουθία λόγων και πράξεων του κ.ΣΑΜΑΡΑ είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του πολιτικού χαρακτήρα του Άρχισε με το ΖΑΠΠΕΙΟ 1, 2, 3 σαν τα παιδιά του Ζεβεδαίου, στην συνέχεια αναφέρθηκε στα 18 σημεία-δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ που έγιναν γεφύρι της ΑΡΤΑΣ!!!
Πριν λίγες ημέρες με δραματικό ύφος τόνισε ο κ.ΣΑΜΑΡΑΣ την αναγκαιότητα ψήφισης των μέτρων, σε διαφορετική περίπτωση ,από τις 16/11/2012 η ΕΛΛΑΔΑ δεν θα μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της γεγονός που σημαίνει απόλυτη χρεοκοπία!!!
Πρέπει κ.ΣΑΜΑΡΑ να σας αναλύσουμε τα ανερυθρίαστα ψέματα που αραδιάσατε στον Ελληνικό Λαό τα χρόνια που είστε Πρόεδρος της ΝΔ:
1) ZAΠΠΕΙΟ 1: Προτείνουμε συντελεστή κερδών 15%. Ίδιο για όλες τις εταιρίες! Flat rate, όπως λέγεται διεθνώς. Και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από το σημερινό 25.
-- Ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος θα υποχωρήσει, σε πρώτη φάση, από το 45 στο 40%. Με λιγότερα κλιμάκια. Σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%.
-- Το ΦΠΑ Από το 23% που είναι σήμερα στο 19% για την υψηλή κατηγορία, και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Επίσης θα πέσει στο 4,5% για κλάδους όπως ο Τουρισμός. Σύντομα θα δούμε τη θετική επίπτωση και στον πληθωρισμό.
-- Για τα καύσιμα, θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επί πλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Έχουμε γίνει η ακριβότερη χώρα σε καύσιμα σε όλη την Ευρώπη.
-- Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%. Η Ιρλανδία ήδη έπεισε τη δική της Τρόικα και κατέβασε τις δικές της εργοδοτικές εισφορές. Έτσι θα μειωθεί αισθητά το μη μισθολογικό εργοδοτικό κόστος. Με δρακόντειες ποινές για τη μαύρη εργασία. Έτσι η αύξηση των εισφορών από μείωση της αδήλωτης εργασίας, θα εξισορροπήσει τις απώλειες για τα ταμεία.
-- Και σταδιακή κατάργηση των λεγόμενων «φόρων υπέρ τρίτων». Μέχρι τη σχεδόν οριστική τους εξάλειψη σε τρία-τέσσερα χρόνια.
-- Κατάργηση του «πόθεν έσχες» κατοικίας - οποιασδήποτε, πρώτης, δεύτερης, εξοχικής κλπ. Για τρία χρόνια! Αυτή τη στιγμή το «πόθεν έσχες» για κατοικία, δεν τιμωρεί αυτούς που έβγαλαν χρήματα με αθέμιτους τρόπους. Τιμωρεί μόνο την ελληνική οικονομία γιατί νεκρώνει την οικοδομή. Που αποτέλεσε παραδοσιακά την «ατμομηχανή» της Ελληνικής Οικονομίας.
-- Όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες. Γιατί δεν φέρνουν έσοδα. Απλά νεκρώνουν κάθε δραστηριότητα στον κατασκευαστικό κλάδο.
-- Κατάργηση του «πόθεν έσχες», ώστε να επιστρέψουν κεφάλαια στο ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα. Για να δηλωθούν πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία, ρευστά και ακίνητα, Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό. Θα καταργήσουμε κάθε φορολογική ποινή σήμερα. Αλλά μόνο για ένα χρόνο. Σε αυτό το διάστημα όλοι -εκτός βέβαια από όσους ξεπλένουν «μαύρο χρήμα»- θα έχουν τη δυνατότητα είτε να δηλώσουν αυτά που έχουν εδώ, είτε να φέρουν στην Ελλάδα τα χρήματα που απέσυραν. Μετά θα λειτουργήσουν οι πιο αυστηροί κανόνες προς κάθε κατεύθυνση.
Μια μόνο εξαίρεση: Για τους πολιτικούς! Θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή η πρότασή μου να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν Υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
-- Είπαμε για τη μείωση των συντελεστών: Όταν σε συνθήκες μαρασμού αυξάνεις τους φόρους, τότε σπρώχνεις τους πάντες στη φοροδιαφυγή.
-- Δεύτερον, με πιο απλό φορολογικό σύστημα. Μόνο την τελευταία χρονιά έχουν ψηφιστεί δέκα φορολογικοί νόμοι! 1718 σελίδες. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο Θα προχωρήσουμε σε κωδικοποίηση όλων των φορολογικών διατάξεων σε λίγες σελίδες. Ένας ενιαίος νόμος για τα φυσικά πρόσωπα. Ένας για τις επιχειρήσεις. Ένας για την ακίνητη περιουσία. Κι ένας για τις συναλλαγές, κυρίως το ΦΠΑ. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα μόνο νόμο για τον Έλληνα επιχειρηματία σε πενήντα σελίδες! Κι όχι χιλιάδες διάσπαρτα άρθρα από νόμους, από τα προπολεμικά χρόνια μέχρι και σήμερα Αυτό, από μόνο του, θα είναι όχι μεταρρύθμιση, αλλά επανάσταση σε ένα φορολογικό καθεστώς δεκαετιών!
-- Τρίτον, εφαρμόζοντας επιτέλους αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν ή να εισφοροδιαφεύγουν. Γιατί αν εξακολουθούν να κλέβουν το κράτος παρά την ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, τότε θα αξίζουν την πιο αυστηρή αντιμετώπιση! Κι όχι όπως η Κυβέρνηση που θεωρεί το φορολογούμενο εξ αρχής φοροφυγά και ανειλικρινή μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
-- Τέταρτον, περιορίζοντας την επαφή φορολογούμενου-εφόρου. Ώστε να μειωθεί η συνδιαλλαγή μεταξύ τους. Με δύο βασικές καινοτομίες:
- Για τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δυνατότητα να επιλέγουν, αν θα φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο ή όπως σήμερα. Ο τεκμαρτός υπολογισμός του φόρου για τους μικρομεσαίους θα γίνεται απρόσωπα, με βάση τις γενικές τάσεις του κλάδου και της περιοχής.…
-- Η επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας, κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, μπορεί να φέρει στα ταμεία του κράτους μέχρι δυόμιση δισεκατομμύρια τα δύο πρώτα χρόνια. Η οικοδομή παραμένει η ατμομηχανή της Οικονομίας!
-- Το πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αν γίνει σωστά κι όχι με ημίμετρα όπως σήμερα, επίσης θα φέρει σημαντικά έσοδα στο δημόσιο την πρώτη διετία.
-- Και αν αξιοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά Κονδύλια, μπορούμε πάλι να βρεθούμε σύντομα στην πέμπτη θέση απορροφητικότητας, όπως βρισκόμασταν το 2009, ή και πιο πάνω. Κι όχι στην 17η ή ακόμα χαμηλότερα, όπως βρισκόμαστε σήμερα.
-- Η Κυβέρνηση περιόρισε αφόρητα και τις δημόσιες επενδύσεις. Κάθε φορά που ο κ. Παπακωνσταντίνου βλέπει ότι του λείπουν έσοδα - και του λείπουν συνέχεια - κόβει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Που, προσέξτε, έχει τον υψηλότερο πολλαπλασιαστή, που φτάνει στο 5. ’ρα, είναι το ισχυρότερο όπλο που έχει στα χέρια της η κάθε Ελληνική κυβέρνηση για να πολεμήσει την ύφεση!
-- Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα για μόνιμη παραθεριστική κατοικία. Όπου το δημόσιο μπορεί να βρει τέτοιες περιοχές, να τις καθαρίσει από τίτλους κι ύστερα να τις δημοπρατήσει, για εγκαταστάσεις παραθεριστικής ή μόνιμης κατοικίας. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό κι έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες μεσογειακές χώρες. Και δεν είναι ανταγωνιστικό με τα ξενοδοχεία. Αντίθετα, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Και το σπουδαιότερο: τέτοια προγράμματα μπορούν να φέρουν μόνιμα έσοδα στον κράτος πριν ακόμα ολοκληρωθούν. Με προχρηματοδότηση και άλλους τρόπους.
Όλες αυτές οι «ανάσες» μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δισεκατομμύρια μέσα στα πρώτα δύο χρόνια.Δηλαδή το ΖΑΠΠΕΙΟ 1 υπάρχει μόνο στο μυαλό του κ.ΣΑΜΑΡΑ και είναι μια όμορφη "φούσκα"!!!
2)ΖΑΠΠΕΙΟ 2:
1. Μείωση φορολογικών συντελεστών:
• Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρείες (flat rate).
• Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
• Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, στόχος σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
• Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
• Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργηση «φόρων υπέρ τρίτων».
Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.
Τα μέτρα αυτά γυρίζουν την ψυχολογία της αγοράς, που ως γνωστό είναι το 50% της οικονομίας.
2. Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή ‘’κόκκινη γραμμή’’ από εδώ και στο εξής:
• Κατάργηση για τρία χρόνια του πόθεν έσχες κατοικίας – οποιασδήποτε πρώτης, δεύτερης, εξοχικής και ανεξαρτήτως μεγέθους.
• Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχείων, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας.
• Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Εξαίρεση οι Πολιτικοί για τους οποίους θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή η πρότασή μου να εξεταστεί το ‘’πόθεν έσχες’’ όσων διατέλεσαν Υπουργοί & Υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
3. Μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος:
• Μείωση συντελεστών.
• Απλότητα μέσω κωδικοποίησης σε λίγες σελίδες. Ένας νόμος για τα φυσικά πρόσωπα, ένας για τις επιχειρήσεις, ένας για την ακίνητη περιουσία και ένας για τις συναλλαγές.
• Εφαρμόζοντας πλέον αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν.
• Περιορίζοντας την επαφή φορολογούμενου-εφόρου μέσω δικαιώματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιλέγουν τεκμαρτή φορολογία και την χρήση ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων τα οποία θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.
4. Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, αποκτώντας κανονικούς τίτλους, με αντίτιμο το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών ετών. Θα εξαιρεθούν όσα ακίνητα είναι σε αρχαιολογικούς χώρους, πάνω στον αιγιαλό και όσα είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον (π.χ. σε μπαζωμένα ρέματα). Από εδώ και πέρα όμως μπαίνει «κόκκινη γραμμή» στην αυθαίρετη δόμηση.
5. Εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες - το τρέχον ‘’εσωτερικό χρέος’’ - είτε σε μετρητά, είτε με συμψηφισμό, είτε με ομόλογα.
6. Δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στην πραγματική οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν από το Ελληνικό Δημόσιο.
7. Μέτρα ‘’ανάσες’’ (τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στο Ζάππειο Ι), μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους, όπως:
• Επιδότηση επιτοκίου κατοικίας κατά 2%.
• Πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακού δυναμικού κατοικιών.
• Αξιοποίηση ΕΣΠΑ, με στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την Ελληνική συμμετοχή.
• Ενίσχυση Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Ενίσχυση της Κοινωνίας:
• Αποκατάσταση χαμηλοσυνταξιούχων (όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ).
• Αποκατάσταση ενισχύσεων στους πολυτέκνους.
Πρώτο «μαξιλάρι ασφαλείας»: τα ως άνω μέτρα θα μειώσουν το έλλειμμα του πρώτου έτους εφαρμογής κατά 2%, σε σχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερο «μαξιλάρι ασφαλείας»: Πρόσθετες περικοπές δαπανών:
• Πάγωμα προσλήψεων για τρία χρόνια, μετά 1:5.
• Εφαρμογή ‘’εργασιακής εφεδρείας’’ για τους οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
Κοστολόγηση νοσοκομείων με βάση επιτυχημένων νοσοκομείων διεθνώς, ηλεκτρονική διαχείριση & συνταγογράφηση (με πλαφόν ανά φαρμακείο ανάλογα με την περιοχή).
Δημόσια Περιουσία: Μπορεί να εισφέρει σημαντικά αλλά απαιτείται χρόνος για να δώσουμε υπεραξίες στα ακίνητα μέσω καθαρισμού τίτλων και νομοθετικών παρεμβάσεων. Μπορούμε να προεισπράξουμε μέρος της αξίας εκμετάλλευσης, χωρίς την ανάγκη πωλήσεων. Βέβαια κάθε ιδεοληψία κάνει κακό, για παράδειγμα μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε.
Αποκρατικοποιήσεις: Ναι στις αποκρατικοποιήσεις, όχι σε μαζικές πωλήσεις μετοχικών πακέτων, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, σε μια διαλυμένη χρηματιστηριακή αγορά.
• ΔΕΗ: η πρόταση ΠΑΣΟΚ για πώληση 17% είναι πέρα για πέρα λάθος. Πρέπει πρώτα να απελευθερώσουμε την αγορά και μετά να αποκρατικοποιήσουμε τμηματικά, κρατώντας μόνο τον έλεγχο του δικτύου.
• Ναι στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ (με υποδομές δικτύων υπό κρατικό έλεγχο), ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, Λαχεία, ΟΔΙΕ, Αλυκές, Τουριστικά Ακίνητα.
• ΟΠΑΠ: όχι στην πώληση αν το τίμημα υπολείπεται των μερισμάτων που αποδίδει στο Κράτος.
-> «Να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι ‘’ιδιοκτήτης ούτε της Ενέργειας, ούτε άλλων Δημόσιων υποδομών».
Θεσμικά Μέτρα:
• Προϋπολογισμός μηδενικής βάσης.
• Σύστημα αυτόματου συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο.
• «Φαστ τρακ» παντού: Σε όλες τις επιχειρήσεις, όχι μόνο στις πολύ μεγάλες και όχι μόνο στις ξένες.
• Νομικό φαστ τρακ.
• Ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
• Αποφασιστικό χτύπημα στο παραεμπόριο.
Σε τρία χρόνια από την εφαρμογή του, το Πρόγραμμά μας μειώνει το έλλειμμα στο 1% και την επόμενη βγάζει πλεόνασμα. Με την προϋπόθεση ότι και τα 7 μέτρα επανεκκίνησης θα γίνουν όλα μαζί και άμεσα!
Ποιός, λοιπόν έχει δίκιο; Εμείς που λέμε ότι με συνδυασμό μεγάλων περικοπών και Ανάκαμψη μπορεί να Ισοσκελιστεί ο Προϋπολογισμός; Ή η κυβερνητική πολιτική, που ομολογεί ότι με διπλάσιες περικοπές από το έλλειμμα, πάλι δεν μπορεί να το εξουδετερώσει;
Μετά την Επανεκκίνηση-Ανάκαμψη στοχεύουμε στην Αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου:
• Έμφαση στην εξωστρέφεια και τις εξαγωγές.
• Ναυτιλία και Τουρισμός.
• Γεωργία, Κτηνοτροφία και Αλιεία.
• Μεταποίηση και τυποποίηση.
• Ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
• Έρευνα-Τεχνολογία-Καινοτομία.
Θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά σε ειδικές εκδηλώσεις ανά τομέα καθώς και για το πρόγραμμα 1Χ13, με αναπτυξιακές προτεραιότητας για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας & του Απόδημου Ελληνισμού συνεισφέρουν σε ειδικά έργα, όπως στήριξη Μουσείων. Σημαντικότατος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, για να μπορέσουμε να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα.
Ευρωπαϊκές Δράσεις:
• Ευρωομόλογο.
• Επαναγορά χρέους στη δευτερογενή αγορά.
• Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και ομόλογα μεγάλων διευρωπαϊκών έργων.
To μεγάλο ΨΕΜΑ συνεχίζεται!!!
3)ΖΑΠΠΕΙΟ 3:
Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ.
Νομοθετική παρέμβαση για την ανακούφιση των δανειοληπτών: «Δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Και αυτό μπορεί να γίνει, με το να νομοθετηθεί ρύθμιση για όσους έχουν τέτοιο πρόβλημα, να πληρώνουν μόνο τόκο για μια τριετία τουλάχιστον», είπε.
Αποζημίωση των ομολογιούχων: Πρέπει να αποζημιωθούν. Υπάρχει τρόπος. Κυρίως με φορολογικές διευκολύνσεις μελλοντικών ετών. Και με επενδυτικά κίνητρα ακόμα»
Περικοπή σπατάλης και διασφάλιση 13ου και 14ου μισθού: «Η εξοικονόμηση θα προέλθει κυρίως από την περικοπή της σπατάλης που υπάρχει άφθονη. Κι όποιος αμφιβάλλει, ας δει το πάρτι στο ΙΚΑ τελευταία. Ή τα επιδόματα και τις συντάξεις μαϊμού. (…) Δεν υπάρχει θέμα για τον 13ο και το 14ο μισθό. Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα, ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες οριζόντιες περικοπές ξανά.
Ιδιωτικοποιήσεις σε δραστηριότητες του δημοσίου, ή ζημιογόνων ΔΕΚΟ: «Δεν γίνεται να κόβονται οι συντάξεις του κοσμάκη, όταν συνεχίζεται η σπατάλη σε ΔΕΚΟ που παράγουν περισσότερα ελλείμματα παρά δημόσιο όφελος. Μετά την 6η Μαΐου τέρμα όλα αυτά…», είπε ο κ. Σαμαράς που έκανε ειδική μνεία σε ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ προαναγγέλλοντας ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού έργου του, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφερόμενος στις ζημιογόνες ετειρίες του Δημοσίου είπε: «Δεσμός που δεν λύνεται, θα κόβεται».
Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων.
Αντικατάσταση του Ειδικού τέλους Ακινήτων με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ.
Μικρότερη κυβέρνηση ως μέσο καταπολέμησης της γραφειοκρατίας: «Ξεκινάμε άμεσα με 15 υπουργεία – στόχος 10 υπουργεία στην τετραετία. Έτσι θα μειώσουμε αμέσως τις “υπογραφές” και θα ελέγχουμε καλύτερα τις κυβερνητικές αρμοδιότητες.
Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο
Μείωση φορολογικών συντελεστών. «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αμέσως, αλλά θα το διαπραγματευθούμε και θα το δρομολογήσουμε με σαφές χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα χρόνια. Αρχίζοντας με τη μείωση στο 15% για το φόρο νομικών προσώπων που ήδη ανέφερα. Συνεχίζοντας, σε επόμενο στάδιο, με τρείς συντελεστές ΦΠΑ: 19%-9% και 5% – το τελευταίο για ολόκληρο το τουριστικό πακέτο. Και ολοκληρώνοντας με μείωση του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε ο ανώτατος να μη ξεπερνά το 32%. Και χωρίς να ξανά-φορολογούνται τα ίδια εισοδήματα. Φυσικά, δεν πρέπει να πειραχθεί ο νησιωτικός ΦΠΑ, που είναι όρος οικονομικής επιβίωσης των νησιών μας».
Επιδότηση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας με 2% για δέκα χρόνια.
Οσον αφορά το πως θα επανέλθει η ανάκαμψη ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε κυρίως στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ύψους 14, 5 δισ., στην εξασφάλιηση της ρευστότητας και την επιστροφή των 6,5 δισ. που χρωστά το δημόσιο σε επιχειρήσεις.
Τέλος ο κ. Σαμαράς απέρριψε τη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με μία σειρά ρητορικών ερωτημάτων.
•Μπορώ να μειώσω το κράτος, αν πρέπει να μοιράζουμε υπουργεία με άλλα κόμματα σε συγκυβέρνηση;
•Μπορώ να αλλάξω ένα υπουργό, αν πρόκειται να ανατρέψω τις ισορροπίες της συγκυβέρνησης;
•Μπορώ να μειώσω τους φόρους, όπως επιβάλλει η δική μου φιλελεύθερη ιδεολογία, μαζί με εκείνους που αύξαναν τους φόρους;
•Μπορώ να φτιάξω ένα ευέλικτο κράτος μαζί με εκείνους που θέλουν το κράτος τεράστιο, ανεύθυνο, παλαιοκομματικό και τελικά επικίνδυνο;
O Πινόκιο και ο βοσκός με τον λύκο και τα πρόβατα είναι ερασιτέχνες σε σχέση με τον κ.ΣΑΜΑΡΑ!!!
4) Τα 18 σημεία της NΔ: 1)
1)Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, καθώς και των εποχικών επιδομάτων στα επίπεδα που ήταν το 2009.
Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
2) Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά ένα χρόνο ακόμα, στα δύο χρόνια.
3) Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς.
4) Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών.
5) Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
6) Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 σήμερα στις 8.000.
7) Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ, υποφερτό για όλους.
8) Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών.
9) Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2012-13 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια, ώς το 2016 τουλάχιστον.
10) Το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του δημοσίου να μην απολύεται, αλλά να μπαίνει σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον.
11) Μέτρα για τους δανειολήπτες.
12) Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
13) Εξασφάλιση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και ειδικότερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
14) Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο, που θα απελευθερώσει και ρευστότητα για την αγορά.
15) Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16) Προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.
17) Αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη με ανακοπή της λαθρομετανάστευσης.
18) Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ.
Tελικά πρέπει να απευθύνεστε σε πολίτες του Τρίτου Κόσμου....Μόνο αυτοί σας πιστεύουν!!!!
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ όταν σας αποκαλούσε εθνικά επικίνδυνο στο τέλος δικαιώθηκε ο χαρακτηρισμός αυτός!!Τα 44,5 δις δεν θα κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία αλλά στις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!Δηλαδή στους τραπεζίτες!!!
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ