2012-11-15 22:03:58
Φωτογραφία για Με σολομό οι VIP κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού
Αποκαλύψεις «φωτιά» για τη σκοτεινή κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και χωρίζει τους κρατουμένους σε «πατρικίους» και «πληβείους» ανάλογα με το πορτοφόλι τους παρουσίασε χθες στη Βουλή ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας στον Κορυδαλλό Αντώνης Αραβαντινός, υποστηρίζοντας ότι όποιος έχει χρήματα στη φυλακή περνάει «ζωή και κότα».

Ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, ο κ. Αραβαντινός ήταν καταιγιστικός λέγοντας επί λέξει: ««Ξέρετε, κύριοι, κανέναν χώρο όπου οι πλούσιοι περνάνε άσχημα; Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά παντού. Ακόμα και στις φυλακές. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε! Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει, τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε».

Οπως ήταν φυσικό, οι καταγγελίες Αραβαντινού «πάγωσαν» αρχικά τους βουλευτές. Το συγκεκριμένο όμως ήταν και το σημείο της μεγάλης έντασης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς βουλευτές-μέλη της επιτροπής επιτέθηκαν λεκτικά στον κ
. Αραβαντινό εγκαλώντας τον ότι όσα αναφέρει είναι απαράδεκτα και ότι αυτός ήταν τόσα χρόνια υπεύθυνος για ό,τι γινόταν στις φυλακές. Πιο επικριτική από όλους μάλιστα ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη του ΠΑΣΟΚ. «Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιος να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Εχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;» είπε.

«Σας λέω την αλήθεια. Το σύστημα τους άφησε να καλοπερνάνε. Γιατί, αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς, εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» ανταπάντησε ο κ. Αραβαντινός, δίνοντας την εικόνα μιας φυλακής με κρατουμένους VIP.

Οι αποκαλύψεις ωστόσο είχαν και συνέχεια με τον κ. Αραβαντινό να «ομολογεί» ότι ο έλεγχος των φυλακών έχει περάσει στους αλλοδαπούς κρατουμένους: «Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια. Σε λίγο θα πάρω σύνταξη, αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Ελληνες κρατούμενοι. Ακόμα κι εμείς φοβόμαστε με αυτά που βλέπουμε μέσα στις φυλακές. Κάθε μέρα ακούμε κρατουμένους να μας φωνάζουν “γ… την Ελλάδα σας”. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο» είπε.

Κλείνοντας, ο κ. Αραβαντινός άσκησε δριμεία κριτική και για το καθεστώς χορήγησης αδειών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν γίνεται καμία αξιολόγηση του ποιος τη ζητάει, για ποιον λόγο έχει καταδικαστεί και ποια συμπεριφορά έχει επιδείξει εντός φυλακής: «Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας. Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Και η γιαγιά μου που είναι 90 ετών προσδοκά ανάσταση νεκρών. Ελεος» είπε.

Γιώργος Λυκουρέντζος
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ