2012-11-22 00:37:36
Φωτογραφία για Στοπ στα ιατρικά συνέδρια στο εξωτερικό δια χειρός ΕΟΦ!
Φρένο στις πολυτέλειες των συνεδρίων για γιατρούς, αλλά και στοπ στη διοργάνωση ελληνικών συνεδρίων στο εξωτερικό βάζει ο ΕΟΦ! Διαβάστε όλες τις αλλαγές που θα ανατρέψουν τις συνήθειες του ιατρικού κλάδου.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Καθηγητής Ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας, παρουσίασε το ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΕΟΦ για την εξυγίανση των διαδικασιών που αφορούν τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιριών για τη διενέργεια ιατρικών Συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς και για τα έξοδα συμμετοχής, μετάβασης και φιλοξενίας των γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας. 

Η Διοίκηση του ΕΟΦ πριν από δύο χρόνια εξέδωσε ειδική εγκύκλιο και καθιέρωσε επιστημονική επιτροπή εγκρίσεων με στόχο τον εξορθολογισμό των επιχορηγούμενων επιστημονικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει ο ΕΟΦ υπήρξε αυτοπεριορισμός των ενδιαφερόμενων φορέων. Το 2011 υποβλήθηκαν οι μισές αιτήσεις σε σχέση με εκείνες που υποβλήθηκαν το 2010 (1.088 και 2.000 αντίστοιχα), ενώ οι προϋπολογισμοί που κατατέθηκαν μειώθηκαν κατά 40%. 


Επίσης, δεν εγκρίνει πλέον πραγματοποίηση επιστημονικών εκδηλώσεων από ελληνικούς επιστημονικούς φορείς στο εξωτερικό, πλην της Κύπρου και της Κωνσταντινούπολης για εθνικούς λόγους. 

Στη σχετική εγκύκλιο του ΕΟΦ προστέθηκαν προ διημέρου νέες ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα θεσπίζονται όρια για 5 συμμετοχές ανά γιατρό ανά έτος για Επιστημονικές εκδηλώσεις/ Συνέδρια στο εσωτερικό και 3 στο εξωτερικό, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που ο γιατρός είναι Πρόεδρος, μέλος οργανωτικής επιτροπής ή είναι εκ των τριών πρώτων συγγραφέων προφορικής ή έντυπης (poster) ανακοίνωσης. Επίσης θεσπίστηκε όριο ημερήσιων εξόδων ανά γιατρό το οποίο δε θα υπερβαίνει τα 400 ευρώ για το εξωτερικό και τα 250ευρώ για το εσωτερικό. 

Ιδιαίτερα σημαντικό μέτρο είναι η πιστοποίηση της παρουσίας και της παρακολούθησης των εργασιών του Συνεδρίου από κάθε συμμετέχοντα γιατρό, μέσω της ηλεκτρονικής καταγραφής, όπου θα πρέπει να καλύπτει άνω του 60% των ωρών του Συνεδρίου για να λαμβάνει πιστοποιητικό συμμετοχής.

Τέλος η νέα εγκύκλιος, προωθεί την επιχορήγηση των συμμετοχών των γιατρών για την παρακολούθηση των επιστημονικών εκδηλώσεων μέσω του διαδικτύου, ενώ αναπροσαρμόζει τα έξοδα προώθησης των φαρμακευτικών εταιριών με συγκεκριμένα όρια ανάλογα με τον κύκλο εργασιών, εντάσσοντας σε αυτά την δωρεάν παροχή ορισμένων εξειδικευμένων εξετάσεων που δεν καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση σε κρίσιμες κατηγορίες ασθενών (πχ. AIDS).

ΙΑΤROPEDIA
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ