2012-11-22 12:48:04
Φωτογραφία για «Η Αντηρίδα» - Τοπ Χανέ
Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» στο πλαίσιο των δράσεων του εκτός του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και σε πνεύμα συνεργασίας με τους φορείς της ...πόλης μας, προχωρά σε μια ακόμα δράση γνωριμίας αλλά και καθαρισμού ενός ιστορικού μνημείου της Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2012, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου θα επισκεφθούν την περιοχή του Πύργου του Βαρδαρίου, γνωστού ως Τοπ Χανέ.

Το «Τοπ Χανέ» βρίσκεται δυτικά των Λαδάδικων και ανατολικά του δικαστικού Μεγάρου. Είναι τα τείχη του φρουρίου του Βαρδαρίου, που ήταν το κεντρικό φρούριο της πόλης στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Πρόκειται για έναν ελλειπτικό περίβολο, "κολλημένο" στα δυτικά τείχη, που χτίστηκε το 1546, τη χρονιά που παρέμεινε στην πόλη για λίγους μήνες ο σουλτάνος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής.


Της εθελοντικής δράσης καθαρισμού θα προηγηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση και για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2313-323869 και στο email [email protected] .

• Ο "Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» είναι ένας Σύλλογος εθελοντών, που ξεκίνησε τη δράση του στις αρχές του 2011.

• Ονομάζεται "Αντηρίδα", που σημαίνει στήριγμα και αυτός είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός. Ευαισθητοποιούμε ανθρώπους στην προαγωγή του εθελοντισμού και μέσα από δράσεις, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τόσο τους ασθενείς και τους ανθρώπους τους, όσο και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

• Συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας και οργανώνουμε παραγωγικές σχέσεις και δράσεις χρήσιμες για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

• Το γραφείο του Συλλόγου λειτουργεί στο ισόγειο του Νοσοκομείου, από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 10:00 με 15:00, και Σάββατο 10:00 με 12:00 πμ.

• Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313323869 και 6986546417.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ