2012-11-22 13:14:04
Φωτογραφία για Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων
Η πρόληψη των έκτακτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών – χιονοπτώσεων) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση τους , μέσα από τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και τον κοινό προγραμματισμό, ήταν το... αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης , η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου , υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη.

Υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση , ο Δήμαρχος ,ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς για τις εργασίες του Δήμου όσον αφορά τους καθαρισμούς ρεμάτων , χαντακιών και φρεατίων και επικέντρωσε την τοποθέτηση του στην πρόληψη και στον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών όπως και στην απαραίτητη συμμετοχή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που αφορούν στην χειμερινή περίοδο.

Όπως επισήμανε επίσης όλοι οι φορείς του Δήμου θα βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα παρέμβασης έτσι ώστε να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά , στο πεδίο ευθύνης τους , προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ενδεχόμενες συνέπειες του γεγονότος τόσο στην πόλη της Τρίπολης όσο και στις τοπικές κοινότητες.


Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους φορείς και για τα μέτρα που θα ληφθούν από το Δήμο όσον αφορά τη μεταφορά των μαθητών και τον καθαρισμό των προαυλίων σε περιόδους χιονόπτωσης , όπως και για την έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών για τη διακοπή μαθημάτων λόγω καιρικών φαινομένων .

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης στα πλαίσια των έργων ,των δράσεων και των μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρών αναφέρθηκε και στο θέμα της περιοχής του στρατοπέδου όπου συγκεντρώνονται νερά με τις έντονες βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε:« Μέσα σε ένα χρόνο δεν είναι δυνατόν να λυθούν όλα τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί και χρόνιζαν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα γίνουν από την πλευρά κάποιες παρεμβάσεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Προτεραιότητα μας αποτελεί το καθάρισμα των ρεμάτων και η αντικατάσταση αγωγών στο χώρο του στρατοπέδου με αγωγούς μεγαλύτερης διαμέτρου.»

Οι Συμμετέχοντες στη σύσκεψη

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου υπό την Προεδρία του Δημάρχου Τρίπολης κ Γιάννη Σμυρνιώτη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Καρλής , οι Αντιδήμαρχοι κα .Μαρία Εικοσιδέκα , κ.Σάββας Σαββάκης, κ. Κώστας Ταλούμης ,κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάνας, κ. Ζαφείρης Μπισιούλης , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γιώργος Καρώνης , ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης κ.Νικόλαος Λυτρίβης , η Αναπλ. Προϊσταμένη Δ/νσης Περιβάλλοντος κα. Πετρούλα Τρουπή, ο τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Τρίπολης κ. Κώστας Μανδρώνης , ο Διοικητής 11ου Συντάγματος Πεζικού κ. Τζανετάκης ,ο Διευθυντής της Τροχαίας Τρίπολης κ. Αντώνης Καρατασάκης, εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τρίπολης , την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, το Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, τη Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και τη Δημοτική Αστυνομία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ