2012-11-24 15:00:15
Φωτογραφία για Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής
Για "πολιτική ανικανότητα των ηγετών της Ευρώπης να δώσουν μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη απάντηση στην κρίση", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ως προς τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνει:

"Χαρακτηρίζεται από μια συνένοχη σιωπή στα κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη χώρα μας, και τα οποία δεν μπορούν να λυθούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, της ύφεσης, της φτώχειας και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας".

Η υπεύθυνη Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος, Ρένα Δούρου, σημειώνει ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ήταν "άβουλη και απούσα από τις κρίσιμες εξελίξεις" αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Η κ. Δούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χωρίς να έχει επεξεργαστεί γραμμή συμμαχιών με στόχο να επηρεάσει την πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση σε μια Ένωση όπου πλέον επικρατεί η ανοικτή σύγκρουση των εθνικών συμφερόντων, η κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχε διαφανεί εδώ και καιρό.


Ότι δηλαδή δεν διαθέτει, όπως τόνισε, καμία στρατηγική για τα κρίσιμα, καθοριστικά ζητήματα.

ΑΝΕΛ: "Χωρίς στόχους ο Α. Σαμαράς"

Κριτική για τη στάση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής άσκησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι υποστηρίζουν εμμέσως ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρουσιάστηκε με θέσεις και στόχους.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, παραδέχθηκε εμμέσως, πάντως, ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να βοηθήσει με παρέμβασή της τη Σύνοδο Κορυφής.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αν και δεν ισχυριζόμαστε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε με την παρέμβασή της να βοηθήσει τη Σύνοδο Κορυφής για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό να οδηγηθεί σε αποφάσεις, αναρωτιόμαστε αν η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάστηκε με θέσεις, ιδέες και στόχους ή αν περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου και θεατή των εξελίξεων».

ΚΚΕ: Να τη χαίρεστε την Ευρωπαϊκή σας Ένωση

Σε όλους αυτούς που για δεκαετίες έχουν ταράξει στο ψέμα τους εργαζόμενους και συνεχίζουν ανερυθρίαστα να τους εμπαίζουν και να τους τρομοκρατούν, μία απάντηση υπάρχει: "Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση "της αλληλεγγύης, της σύγκλισης, της κοινής ανάπτυξης. Να τη χαίρεστε".

Πειστικό αποτέλεσμα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη να υπάρξει τουλάχιστον "πειστικό αποτέλεσμα" για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, μετά το αδιέξοδο για τον κοινοτικό προϋπολογισμό στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

"Η άγονη κατάληξη της Συνόδου Κορυφής για τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο δείχνει ότι η εμπειρία της κρίσης αντί να ενισχύσει, αποδυνάμωσε τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", τονίζει η Ιπποκράτους.

Όλα αυτά, προσθέτει, "είναι δυστυχώς κατώτερα των αναγκών που έχουν όλες οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και ιδίως αυτές των κρατών-μελών που βρίσκονται στο μέτωπο της κρίσης".
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ