2012-11-24 16:33:03
Φωτογραφία για Μοσκοβισί: «Σας την έχει στημένη ο Σόιμπλε»
Περιστατικό στο Παρίσι το οποίο δείχνει ότι στόχος των Γερμανών είναι να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, εξομολογήθηκε πρώην υπουργός, σύμφωνα με τα Νέα.

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός είχε επισκεφθεί το Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να συναντήσει άλλο υπουργό, όμως στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας βρισκόταν και ο Μοσκοβισί, που δεν είχε αναλάβει ακόμη το υπουργείο Οικονομικών.

Τα δύο ραντεβού συγχωνεύτηκαν και οι δυο Γάλλοι είπαν στον Έλληνα ότι παράγοντες της Γερμανίας με επικεφαλής τον Σόιμπλε δεν δέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ για αυτό ανεβάζουν συνεχώς τις απαιτήσεις και καθυστερούν τις δόσεις. Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να μην τα καταφέρει η Ελλάδα και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το μήνυμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα, και η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν πρέπει να δοθεί καμία αφορμή στους Γερμανούς. Παρότι πέρασαν όλες οι απαιτήσεις τους και ακόμη και τα γερμανικά ΜΜΕ αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις, οι προθέσεις της Γερμανίας φάνηκαν στο Eurogroup της περασμένης Τρίτης, όταν δεν υπήρξε απόφαση για την Ελλάδα.
lifo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ